Έπεσε αεροσκάφος Mirage 2000 νότια των Σποράδων. Σώθηκε ο πιλότος

Αεροσκάφος Mirage 2000 της 332 Μοίρας συνετρίβη νότια των Σποράδων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά το αεροσκάφος ήταν το νούμερο δύο ενός σχηματισμού δύο μαχητικών του ιδίου τύπου που συμμετείχαν σε άσκηση.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά ο πιλότος εγκατέλειψε με ασφάλεια το αεροσκάφος που παρουσίασε βλάβη  στον κινητήρα.

Το συμβάν έλαβε χώρα σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία στις 12:18.

Πληροφορίες από το ΓΕΑ αναφέρουν ότι ο 28χρονος υποσμηναγός εγκατέλειψε το Mirage με επιτυχία και το μαχητικό κατέπεσε στη θάλασσα νοτίως των Σποράδων, στην περιοχή της Σκοπέλου.

Ο χειριστής χρησιμοποιήσε τα τεχνικά μέσα που διαθέτει και μέσα απο την συχνότητα κινδύνου, έχει επικοινωνήσει με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΥΕΘΑ, δίνοντας το στίγμα του, προκειμένου να ενοπιστεί το σημείο στο οποίο έπεσε, χρησιμοποιώντας το αλεξίπτωτο του.

Όπως ανέφερε βρίσκεται στην θάλασσα και έχει έντονες ενοχλήσεις στην μέση του.

Ελικόπτερα από την Λήμνο και την Χίο έχουν σπεύσει στην περιοχή, για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του Μιράζ 2000 και την περισυλλογή του από την θάλασσα.

Το αεροσκάφος ανήκει στην 332 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε απογειωθεί από την Τανάγρα μαζί με ακόμη ένα αεροσκάφος. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο έπαιρνε μέρος στην άσκηση ως το “νούμερο 2” του σχηματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr, ολοκληρώθηκε στις 13.30 η περισυλλογή του πιλότου από ελικοπτέρου Super puma της ΠΑ, τον οποίο μετέφερε σώο με ασφάλεια στο 251 γενικό νοσοκομείο Αεροπορίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το μαύρο κουτί θα δείξει τι ακριβώς συνέβη και έπεσε το Mirage καθώς η μαρτυρία του πιλότου δεν αρκεί από μόνη της.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα