Σε βιβλίο για τη Σφαγή του Διστόμου ο εκρηκτικός μηχανισμός στον Λουκά Παπαδήμο

Σε …σκαμμένο βιβλίο για τη σφαγή του Διστόμου από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις ήταν κρυμμένος ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Τις αποκαλύψεις έκανε ρεπορτάζ του Alpha, που ανέφερε ότι το τρομοδέμα εστάλη από το Κολωνάκι με εικονικά στοιχεία αποστολέα.

Το αντιτρομοκρατικό επιτελείο αναζητά απαντήσεις στα κομμάτια του φακέλου που έχει ενώσει και συγκεκριμένα στα δύο γραμματόσημα του φακέλου.

Νέο χειρουργείο την Κυριακή για τον Λουκά Παπαδήμο

Η πρακτική ενισχύει τις εκτιμήσεις των αστυνομικών για τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πρακτική είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση στο πακέτο - βόμβα που είχε στείλει τον περασμένο Μάρτιο στη Γερμανία, με παραλήπτη τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε και φερόμενο αποστολέα τον αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και στο ΔΝΤ με φερόμενο αποστολέα τον Βασίλη Κικίλια.

To ΒΗΜΑ πάντως αναφέρει, επικαλούμενο πληροφορίες από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο Λουκάς Παπαδήμος πίστεψε πως ο φάκελος περιείχε κουτιά με CD ή σχετική συσκευή. "Και αυτό τον παρέσυρε να ανοίξει τον φάκελο με σχετική περιέργεια. Παραμένει όμως άγνωστο αν αυτή η εικόνα του συμπαγούς αντικειμένου μπορεί να προερχόταν από σιλικόνη ή άλλο υλικό του εκρηκτικού μηχανισμού", αναφέρει το ρεπορτάζ.

Μένει να καταθέσει στις Αρχές ο πρώην πρωθυπουργός για να αποσαφηνίστεί τι ακριβώς περιείχε ο φάκελος που άνοιξε.

Γλίτωσε τα χειρότερα από την πρεσβυωπία του

Η πρεσβυωπία του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου φαίνεται πως τον έσωσε από τα χειρότερα, καθώς -σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ- απομάκρυνε το τρομοπακέτο για να μπορεί να το κοιτάξει καλύτερα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί κυρίως στον μηρό.

Σύγχυση με τη διαδρομή του τρομο-πακέτου

Σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί με τη διαδρομή που ακολούθησε το τρομοδέμα που έσκασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και με το αν και πού ελέγχθηκε για το περιεχόμενο του.

Αν και αστυνομικές πηγές από το πρωί αναφέρουν ότι υπάρχει βίντεο που επιβεβαιώνει την κατάθεση του συνοδού ασφαλείας που ήταν επιφορτισμένος με τον έλεγχο της αλληλογραφίας που λάμβανε ο κ. Παπαδήμος, ότι πήγε τους φακέλους στη Βουλή, και ελέγχθηκε στα εκεί μηχανήματα X-ray, από τη Βουλή επιμένουν ότι δεν έγινε ποτέ ο έλεγχος στα δικά τους μηχανήματα.

Κύκλοι της Βουλής εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ο έλεγχος του τρομοδέματος δεν έγινε από το κοινοβούλιο. Σημειώνουν μάλιστα ότι ακόμη κι αν οι κάμερες δείχνουν μεν τον συγκεκριμένο συνοδό ασφαλείας, όμως δεν υπάρχει πλάνο που να δείχνει το συγκεκριμένο φάκελο.

Οι ίδιοι κύκλοι παραδέχονται ότι το μηχάνημα x-ray είναι παλαιάς τεχνολογίας, του 2004, χωρίς καταγραφικό μνήμης και σήμανση προειδοποιητικού ήχου, λένε όμως ότι έχουν ζητήσει την αντικατάστασή του αλλά γραφειοκρατικοί λόγοι στέκονται εμπόδιο.

Βίντεο: Το χρονικό της επίθεσης

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα