Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν την ελληνική σημαία από χωριά της μειονότητας

Οι Εθνικιστές είναι παντού επικίνδυνοι πρώτα από όλα για την ίδια τους τη χώρα. Χθες Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν ελληνικές σημαίας από τις πλατείες χωριών της μειονότητας: Αλύκο, Λιβαδειά και Μουρσί, με τη ΔΕΕΜ -ΟΜΟΝΟΙΑ να καταγγέλει την προκλητική αδιαφορία των αλβανικών αρχών και να επισημαίνει «πως αυτές οι σκοταδιστικές ενέργειες αν δε γίνονται με τη στήριξη, έχουν σίγουρα την απόλυτη ανοχή τους».

"Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος μάλιστα,  στην προεκλογική τους εκστρατεία στα χωριά της ΕΕΜ, διαδίδουν ότι είναι δικές μας προβοκάτσιες, τη στιγμή που οι δράστες εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις σημαίες που αφαιρούν ως  λάφυρα",σημειώνεται χαρακτηριστικά στη  σχετική ανακοίνωση ,με τη Δημοκρατική Ενωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας να υπογραμμίζει καταλήγοντας «πως η βεβήλωση του εθνικού μας συμβόλου μπορεί να μας πονάει αλλά μας εμψυχώνει πιο πολύ. Τα αποθέματα είναι ανεξάντλητα και η σημαία μας θα κυματίζει πάντα εκεί που το επιτρέπει ο νόμος και οι καρδιές μας»

Νέα πρόκληση από Αλβανούς εθνικιστές: Κατέβασαν και ποδοπάτησαν την ελληνική σημαία

Mετά τους νεοσύλλεκτους στρατιώτες που φωτογραφήθηκαν να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού, σε νέα πρόκληση προχώρησαν νωρίτερα οι Αλβανοί εθνικιστές, που κατεβάζοντας και ποδοπατώντας την ελληνική σημαία έκαναν λόγο για εχθρούς του αλβανικού έθνους και παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας.

Ο Ταχίρ Βελίου, που θεωρείται ως ένας από τους πιο ακραίους εθνικιστές ανέβασε το προκλητικό βίντεο στο προφίλ του στο Facebook, γράφoντας: «Το κίνημα για την "ενωμένη Αλβανία" δεν θα επιτρέψει στους γείτονές μας να παραβιάζουν την εδαφική κυριαρχία και ακεραιότητα της δημοκρατίας της Αλβανίας. Το κίνημά για την "ενωμένη Αλβανία" είναι έτοιμο να χτυπήσει όλους τους εχθρούς του αλβανικού έθνους».

huffingtonpost

epirus-tv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα