Έκρηξη με παγιδευμένο τρομοφάκελο στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου

Στο χειρουργείο τελικά εισήχθει  ο Λουκάς Παπαδήμος ώστε να του αφαιρεθούν τα θραύσματα από τοι χτύπημα. Ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Η Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης, σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Η έκρηξη σημειώθηκε μετά από ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού σε παγιδευμένο φάκελο, τον οποίο άνοιξε ο κ. Παπαδήμος.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου:

Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός».

Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη  σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο.

Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του  δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής  υποβάλλεται.

Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι συνοδοί του,  έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

Στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής το αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου

Στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, για περαιτέρω έρευνες, μεταφέρεται το αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου, μέσα στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη το απόγευμα της Πέμπτης.

Το αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές, το οποίο ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι θωρακισμένο, γι' αυτό και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν εκτονώθηκε η έκρηξη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρώην πρωθυπουργός, ο οδηγός και ο συνοδηγός του, οι οποίοι επίσης είναι προσωπικό της ΤτΕ.

Ο φάκελος ήταν ασφαλής

Ο φάκελος που περιείχε τα εκρηκτικά και πυροδοτήθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου,  είχε ελεχγθεί  και κρίθηκε  "Aσφαλής  από τον έλεγχο της Βουλής όπως ανέφερε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο φάκελος ελέγχθηκε στα μηχανήματα του Κοινοβουλίου και δεν θεωρήθηκε ύποπτος. Έτσι ο Λουκάς Παπαδήμος παρέλαβε τον φάκελο, τον άνοιξε μέσα στο αυτοκίνητο και έγινε η έκρηξη.

Λουκάς Παπαδήμος: Η στιγμή που τον μεταφέρουν στο χειρουργείο

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν κάποια βίντεο από χρήστες του Facebook που δείχουν τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη που σημειώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος.

 

 

Ο Παπαδήμος ήταν στις σημειώσεις της Ρούπα

Τι περιείχε ο τρομοφάκελος

Αυτή την ώρα γίνεται έρευνα από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, για το είδος του μηχανισμού και της εκρηκτικής ύλης που περιείχε ο παγιδευμένος φάκελος, στον οποίο οφείλεται η έκρηξη μέσα στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, από αστυνομική πηγή εκτιμάται ότι πρόκειται μάλλον για πυρίτιδα για πυροτεχνήματα.

Άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έφτασαν στο σημείο όπου σημειώθηκε έκρηξη στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η έκρηξη προήλθε από παγιδευμένο φάκελο και τρία άτομα τραυματίστηκαν – ο κ. Παπαδήμος, ο οδηγός και ένα ακόμη άτομο.

Η "Ακαδημία Αθηνών" αποστολέας του παγιδευμένου φακέλου στον Λουκά Παπαδήμο

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα. Ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οδηγός του και ο συνοδός-φρουρός του.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε και τους τρεις στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμό του Λουκά Παπαδήμου και του οδηγού του.

Ήδη, κατά πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό. Οι πρώτες πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι η ζωή τόσο του ιδίου του κ.Παπαδήμου, όσο και του οδηγού του δεν διατρέχουν κίνδυνο. Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να έχει τραυματισθεί στα πόδια

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε όταν ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε έναν φάκελο μέσα στο αυτοκίνητό του.  Τα τζάμια του αυτοκινήτου, που είναι αλεξίσφαιρα δεν θρυμματίσθηκαν. Πίσω από το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου ακολουθούσε συνοδευτικό της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός, έχει τραύματα στον θώρακα, στην κοιλιακή χώρα και στα κάτω άκρα με τους γιατρούς να κρίνουν πως η κατάστασή του δεν κρίνεται πολύ σοβαρή.

Σημειώνεται ότι σειρά εκρηκτικών φακέλων είχε στείλει τον περασμένο Μάρτιο προς διάφορους ευρωπαίους αξιωματούχους η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Βενιζέλος για την κατάσταση του Λουκά Παπαδήμου: Έχει τραύματα σε όλο του το σώμα

Μητσοτάκης: Καταδικάζω με οργή την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

Τζανακόπουλος: Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

Τα ξένα ΜΜΕ για την έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου. Τρομοκρατική επίθεση

Τι είδαν οι αστυνομικοί που έφτασαν πρώτοι στο αυτοκίνητο του Παπαδήμου

Ένα περιπολικό έφτασε πρώτο στην οδό Μάρνη λίγα λεπτά μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου. Οι αστυνομικοί είδαν καπνούς να βγαίνουν από το αυτοκίνητο, ενώ ήταν έντονη η μυρωδιά της πυρίτιδας. Αυτό που τους προκάλεσε εντύπωση ήταν ένα βαθούλωμα στην πόρτα του οδηγού, το οποίο οι αρχές ερευνούν από τι προήλθε.

Στο νοσοκομείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου και των τραυματιών συνοδών του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των τραυματιών.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός έχει εισαχθεί και χειρουργείται στην κοιλιακή χώρα ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε από φάκελο που άνοιξε ο ίδιος μέσα στον αυτοκίνητό του.

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να έχει τραυματιστεί και στα πόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος και ο οδηγός του Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Διάψευση από τον Ευαγγελισμό

Ωστόσο όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, ο Ευαγγελισμός διαψεύδει πως ο κ. Παπαδήμος υποβάλλεται σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και τονίζει πως για προληπτικούς λόγους παραμένει διασωληνωμένος στην ΜΕΘ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα