Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Γουλανδρής

Πέθανε ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Γουλανδρής. Γιος του Νικόλαου Ι. Γουλανδρή, που με τα αδέρφια του Γιάννη και Λεωνίδα, συνέχισαν την οικογενειακή παράδοση στη ναυτιλία.

Ο Αλέξανδρος Γουλανδρής ήταν ο τελευταίος που είχε μείνει στη ζωή, από τα αδέρφια του και μαζί με τους κληρονόμους και τη νέα γενιά συνέχιζε την ιστορία της οικογένειας.

Το 1994 με δωρεά του ζεύγους Αλέκου και Μαριέττας Γουλανδρή εις μνήμην της κόρης τους Βιολαντώ ανακατασκευάστηκε ο φάρος Τουρλίτης στην Άνδρο, στην αρχική του μορφή και από τότε λειτουργεί. Το όνομά του είχε γραφτεί πριν από τρία χρόνια στην New York Post όταν σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, πουλήθηκε το εξαίσιο γλυπτό του Αλμπέρτο Τζιακομέτι, «το «Άρμα».

Ο συντάκτης του άρθρου είχε γράψει πως το  έργο είχε περάσει στα χέρια του Έλληνα εφοπλιστή το 1972. Το χάλκινο γλυπτό που φιλοτεχνήθηκε το 1950 από τον Τζακομέτι είχε αγοραστεί, σύμφωνα με το ξένο δημοσίευμα, έναντι 375.000 δολαρίων.

Η μεγαλύτερη τραγωδία της ζωής του ήταν όταν έχασε την μία από τις τρεις κόρες του την Βιολαντώ.

Πριν από λίγους μήνες έχασε την γυναίκα του Μαριέττα και από τότε η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Η Οικογένεια Γουλανδρή είναι εφοπλιστική οικογένεια, μέλη της οποίας διακρίνονται ακόμα και σήμερα στη ναυτιλία και τις τέχνες.

Η καταγωγή της είναι από την Άνδρο. Μέλη της οικογένειας κατοικούν στην Αθήνα και το Λονδίνο.

 

newbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα