Έλληνες αναρχικοί πολεμούν τζιχαντιστές στο δυτικό Κουρδιστάν!

Έλληνες αναρχικοί πολεμούν τζιχαντιστές στο δυτικό Κουρδιστάν, στην «αναρχική γη» της Ροζάβα, στη βόρεια Συρία, η οποία αυτονομήθηκε χάρη στη συνεχιζόμενη κουρδική εξέγερση.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του «Ελεύθερου Τύπου», στη συγκεκριμένη περιοχή αναρχικοί από διάφορες χώρες του κόσμου καταφτάνουν για να πολεμήσουν τον ISIS και να εκπαιδευτούν δίπλα σε έμπειρους αντάρτες, ενώ είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται τόσο έντονη δραστηριότητα Ελλήνων!

Πρόκειται για την οργάνωση «Επαναστατικός Σύνδεσμος Διεθνιστικής Αλληλεγγύης (RUIS), που οργανώθηκε από μία αφοσιωμένη ομάδα Ελλήνων.

Παράλληλα, ο Ελεύθερος Τύπος φέρνει στο φως φωτογραφίες μαχητών που κρατούν πολεμικά όπλα και φορούν στολές παραλλαγής και κουκούλες, έχοντας φόντο τοίχο που γράφει στα ελληνικά: «Από τη Ροζάβα μέχρι την Αθήνα, τα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα θα ματώσετε για να τα πάρετε. Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Η υπόθεση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των αρμόδιων υπηρεσιών ασφαλείας καθώς σε κείμενα αναρχικών που πολεμούν εκεί διατυπώνεται η άποψη ότι όσα μάθουν εκεί οι πολεμιστές, στη συνέχεια θα μπορέσουν να τα εφαρμόσουν στην πατρίδα τους.

Οι Έλληνες που φτάνουν στη Ροζάβα, όπως και οι αναρχικοί από άλλες χώρες του κόσμου «βαφτίζονται» με κουρδικό όνομα, προκειμένουνα εκφράσουν τη διεθνιστική τοποθέτησή τους.

Εν τω μεταξύ, οι Έλληνες δεν συνηθίζουν να δημοσιεύουν οπτικό υλικό από τη δράση τους στα social media αν και το 2015 είχε κυκλοφορήσει σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών βίντεο στο οποίο απεικονιζόταν Ελληνας μαχητής που κρατούσε πολεμικό όπλο να απευθύνει χαιρετισμό σε Κούρδους και άλλους αντάρτες στα ελληνικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα