Λάρισα: Βρέθηκε χειροβομβίδα χωρίς περόνη σε αυλή σπιτιού

Μία χειροβομβίδα και μάλιστα χωρίς περόνη, βρέθηκε σε αυλή μονοκατοικίας στην περιοχή των Αμπελόκηπων στη Λάρισα και μόνο από σύμπτωση δεν εξερράγη.

Ο εντοπισμός της χειροβομβίδας έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Τρίτης, όταν η κόρη του ηλικιωμένου ζευγαριού που κατοικεί στο σπίτι χρειάστηκε να μετακινήσει το αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στην αυλή της μονοκατοικίας.

Αμέσως έγινε αντιληπτή η χειροβομβίδα στο έδαφος -ακριβώς κάτω από το αυτοκίνητο- και έτσι ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Ομάδα πυροτεχνουργών, αστυνομία και στρατός είχαν αποκλείσει την περιοχή, καθώς η χειροβομβίδα που βρέθηκε ήταν χωρίς περόνη και από σύμπτωση δεν εξερράγη.

Η επιχείρηση για την εξουδετέρωση της χειροβομβίδας ολοκληρώθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ στο σημείο βρέθηκαν για κάθε ενδεχόμενο και διασώστες του ΕΚΑΒ όπως και η πυροσβεστική.

Αγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής ποιος είναι δράστης που πέταξε την χειροβομβίδα στην αυλή του σπιτιού, ενώ την υπόθεση διερευνά η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Φοβούνται για τη ζωή τους

Φοβούνται για τη ζωή τους οι κάτοικοι της μονοκατοικίας στη Λάρισα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οδηγός του αυτοκινήτου τόνισε πως ανησύχησε για τη ζωή της, εξηγώντας πως αν τα πράγματα συνέβαιναν διαφορετικά θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί.

Όπως σημείωσε η ίδια, η ανησυχία της είναι μεγάλη, καθώς το φθινόπωρο του 2016 το σπίτι είχε γίνει στόχος εμπρησμού από άγνωστο άτομο, το οποίο έριξε εύφλεκτο υλικό στην αυλή.

«Δεν ξέρω αν είναι τυχαία τα δύο γεγονότα, αλλά από χθες το βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου και προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε. Έχω ανησυχία για τη ζωή μου, γιατί θα μπορούσα να μη ζω. Εγώ πήρα το αυτοκίνητο και έφυγα, αλλά δεν πρόσεξα κάτι. Η αδερφή μου βρήκε την χειροβομβίδα και μετά ενημερώθηκα εγώ πως η χειροβομβίδα ήταν απασφαλισμένη. 'Όταν επέστρεψα στο σπίτι η περιοχή είχε ήδη αποκλειστεί από την αστυνομία» είπε, μεταξύ άλλων, η οδηγός του αυτοκινήτου.

Σημειώνεται, πως συνεχίζονται οι καταθέσεις των μελών της οικογένειας στην Ασφάλεια της Λάρισας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποιος δράστης.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα