Ανατροπή στις υποθέσεις των απανθρακωμένων σε Σχιστό και Καβούρι

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το θρίλερ που εξελίσσεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης (24/05/2017) στην Αττική, όταν και βρέθηκαν δύο άτομα απανθρακωμένα μέσα σε αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, δύο άτομα εντοπίστηκαν απανθρακωμένα σε οχήματα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στην Αττική, με την υπόθεση να παίρνει περίεργη τροπή, καθώς όπως διαπιστώθηκε το ένα εκ των δύο οχήματα αύτό που βρέθηκε στο Σχιστό, ανήκε σε αδελφό αξωιματικού της ΕΛ.ΑΣ, που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της δυτικής Αττικής.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας καθώς ο άνδρας φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Τα δύο αδέλφια, όμως, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν είχαν επαφές μεταξύ τους.

Στο ίδιο συμπέρασμα, για αυτοχειρία, οδηγούν τα συμπεράσματα των ερευνών και για τον δεύτερο  απανθρακωμένο άνδρα, που βρέθηκε σε φλεγόμενο όχημα στη λεωφόρο Καβουρίου, στη Βουλιαγμένη, λίγο πριν από τις 5:30 τα ξημερώματα.

Οι πρώτες ενδείξεις και τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, τείνουν να συνθέσουν το περιβάλλον μίας διαβολικής σύμπτωσης... Η πρώτη εικόνα που έχουν οι αστυνομικοί και στις δύο περιπτώσεις είναι πως και τα δύο θύματα είναι άντρες ηλικίας 50-60 ετών, αλλά αυτό θα διαπιστωθεί περισσότερο κατά την νεκροψία νεκροτομή.

Το πρώτο θύμα στο Σχιστό, αν προκύψει και με τεστ DNA ότι είναι ο κάτοχος του αυτοκινήτου, είναι οικογενειάρχης, ιδιωτικός υπάλληλος και μάλιστα αδερφός ανώτερου αξιωματικού της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Το θύμα αν όντως ταυτοποιηθεί φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα τον τελευταίο καιρό.

Το δεύτερο θύμα, επίσης αν ταυτοποιηθεί με τεστ DNA, πως είναι ο κάτοχος του αυτοκινήτου, είναι επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης κρεοπωλείου, στο κέντρο της Αθήνας και επίσης φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα.

Από τις πινακίδες των αυτοκινήτων οι Αρχές έφτασαν στις οικογένειες των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων και το προφίλ των δύο αντρών δείχνει δύο απλούς καθημερινούς ανθρώπους που ουδεμία σχέση είχαν με τον κόσμο της νύχτας. Ειδικά για τον πρώτο στην περίπτωση της Λ. Σχιστού, φαίνεται να προκύπτουν και κάποιες πρώτες ενδείξεις αυτοχειρίας, ωστόσο επειδή είναι πολύ νωρίς ακόμα οι Αρχές κρατούν επιφυλάξεις.

Ακόμα περισσότερες επιφυλάξεις συντηρούν για την δεύτερη περίπτωση στο Καβούρι καθώς βρίσκονται στο σημείο ακόμα και στην περίπτωση αυτή η απανθράκωση του οχήματος και του θύματος ήταν ακόμα μεγαλύτερη... Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία λοιπόν που έχουν στην διάθεσή τους οι Αρχές ενδεχομένως τελικά τα δύο περιστατικά να μην συνδέονται μεταξύ τους και κατά διαβολική σύμπτωση να έγιναν τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας και με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Τα δύο θύματα, αν προκύψει και με τεστ DNA ότι είναι όντως οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, δεν γνωρίζονταν κατά κανέναν τρόπο μεταξύ τους και άρα είναι δύσκολο να συνδεθούν τα δύο περιστατικά. Εν ολίγοις η πορεία των ερευνών δείχνει να πρόκειται για δύο ξεχωριστά περιστατικά με την ίδια κατάληξη, δηλαδή να πρόκειται πιθανόν για υποθέσεις αυτοχειρίας, με αυτόν τον φρικτό τρόπο.

Ειδικότερα, στις 04:00, άνδρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν απανθρακωμένο άτομο, ενώ επιχειρούσαν για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στη Λ. Σχιστού, στον Σκαραμαγκά.

Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό – Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ) εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά προήλθε από εύφλεκτο υγρό και πρόκειται πιθανότατα περί εγκληματικής ενέργειας.

Λίγη ώρα αργότερα, γύρω στις 06:00 κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε όχημα που ήταν σταθμευμένο στην παραλία Καβουρίου, εντοπίστηκε ένα ακόμη απανθρακωμένο άτομο. Σημειώνεται ότι στις δύο επιχειρήσεις συμμετείχαν συνολικά 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Και στις δύο περιπτώσεις βρέθηκε εύφλεκτο υγρό κοντά στα αυτοκίνητα. Τις έρευνες διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, ενώ συμμετέχει και ιατροδικαστής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα