Δίκη Φαίης Μπλάχα: Τι λέει η ιατροδικαστής που την εξέτασε

Καταρρέει ο ισχυρισμός του συντρόφου της Φαίη Μπλάχα και κατηγορούμενου για τη δολοφονία της, Βαγγέλη Στεφανάκη, με την κατάθεση της ιατροδικαστή Χριστίνας Σπηλιοπούλου, η οποία είχε εξετάσει την άτυχη κοπέλα ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο αλλα και κατά την νεκροψία-νεκροτομή.

Η μάρτυρας, η οποία κλήθηκε να καταθέσει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο μετά από αίτημα της υπεράσπισης του Βαγγέλη Στεφανάκη, απέρριψε τον ισχυρισμό του "προφυλακτήρα", στον οποίο επιμένει ήδη από το πρωτόδικο δικαστήριο. Αν και ο κατηγορούμενος δηλώνει οτι χαστουκισε τη Φαίη και εκείνη πέφτοντας χτύπησε στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου, η ιατροδικαστής είπε: "Η κοπέλα δεν είχε πέσει προς τον προφυλακτήρα ώστε να χτυπήσει. Η κοπέλα ήταν χτυπημένη στο πάνω μέρος του κεφαλιού της, την βρεγματική χώρα και όχι στο πίσω μέρος, όπως θα συνέβαινε αν είχε χτυπήσει στον προφυλακτήρα".

Όπως εξήγησε, η κοπέλα ήταν σε βαθύ κώμα και χρειάζονταν να νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θαραπείας. "Στον "Ερυθρό  Σταύρο" το επίπεδο συνειδητότητας της ήταν σύμφωνα με την κλίμακα Γλασκώβης 6 στα 15. Η μαγνητική έδειξε διάχυτο αιμάτωμα στον εγκέφαλο, διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα. Αυτά προέκυπταν από το  φάκελο της. Ήταν σε βαθιά καταστολή ώστε να μην έχει ο οργανισμός της ενεργειακές ανάγκες. Δεν ήταν αιμοδυναμικά σταθερή της είχαν χορηγήσει φάρμακο" κατέθεσε και πρόσθεσε: "έμοιαζε σαν έχει δεχθεί χτυπήματα ή να έχει χτυπηθεί σε κάποιες επιφάνειες. Αυτό όμως που με απασχολούσε ήταν μια κρίσιμη κάκωση".

Πρόεδρος:  Πως ήταν το πρόσωπο της;

Μάρτυρας: Είχε εκχύμωση στο αριστερό μάτι και εκχύμωση στο μέτωπο. Ήταν σαν το κεφάλι να έχει χτυπήσει σε μια επίπεδη επιφάνεια. Την είδα τέσσερις ημέρες μετά. Τα χείλια της είχαν εκχυμώσεις από μέσα...

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι στην Κεντρική Κλινική οι γιατροί κατάλαβαν ότι η κοπέλα είχε πέσει από το 6 στο 3 στην κλίμακα Γλασκώβης. "Στο σημείο αυτό στο μυαλό του γιατρού μπαίνει η ιδέα  να ξεκινήσει ο εγκεφαλικός θάνατος" ανέφερε.

Πρόεδρος: Ο εγκεφαλικός θάνατος άρχισε όταν ήταν ακόμη στον "Ερυθρό Σταυρό";

Μάρτυρας: Όταν έφυγε από τον "Ερυθρό Σταυρό είχε βαθμολογία 6 στην κλίμακα Γλασκώβης. Οι γιατροί της Κεντρικής Κλινικής μου είπαν ότι από το 6 είχε πάει στο 3. Σκεφθείτε  ότι το 6 σημαίνει ότι ο ασθενής πρέπει να μπει επειγόντως σε ΜΕΘ. Στη Κεντρική Κλινική η πιθανότητα επιβίωσης της κοπέλας ήταν μηδαμινή. Την είδα στις 9 Απριλίου. Από τότε ξέραμε ότι η κοπέλα θα πεθάνει εκτός και αν γίνονταν θαύμα.

Ήταν Απρίλιος του 2013, όταν η 23χρονη Φαίη κατέληξε στο νοσοκομείο, ύστερα από τον ξυλοδαρμό που υπέστη. Ο χαμός της νεαρής κοπέλας καταλογίστηκε στον φίλο της, Βαγγέλη Στεφανάκη, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό. Στο εδώλιο κάθισε και στη συνέχεια καταδικάστηκε η αδελφή του θύματος, Μαρία - Ελένη, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή. Μέσα από τη δίκη σε πρώτο βαθμό, παρουσιάστηκε και μία άλλη πτυχή της υπόθεσης, τη σχέση που διατηρούσε ο καταδικασθείς και με τις δύο αδελφές.

Η δίκη συνεχίζεται στις 13 Ιουνίου.

news247

Βίντεο: Η αδερφή της Φαίης μιλά για πρώτη φορά, 13 Ιουνίου 2014

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα