Τι συμβαίνει; Τέταρτο κρούσμα κλοπής ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομείο!

Ακόμα μία κλοπή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από Γαστρεντερολογική μονάδα νοσοκομείου, η τέταρτη μέσα σε μία εβδομάδα, σημειώθηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Η αρχή έγινε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και ακολούθησαν τα νοσοκομεία Βόλου και Λαμίας, από όπου αφαιρέθηκαν τα ίδια μηχανήματα. Πρόκειται για βρογχοσκοπικά και κολονοσκόπια εργαλεία και εξαρτήματά τους, η αξία των οποίων ανέρχεται σε δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Στην περίπτωση της Λάρισας αφαιρέθηκαν τρία γαστροσκόπια.

Στην περίπτωση της Λάρισας, η ληστεία φαίνεται πως έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο και έγινε αντιληπτή σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αφαίρεση εξοπλισμού από το Ακτινολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Λάρισας, η Διοίκηση είχε τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας στο χώρο, όχι όμως και στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα, όπου έγινε η ληστεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως είχε δηλώσει ο διοικητής του Αγίου Σάββα, όταν σημειώθηκε η πρώτη ληστεία στο Γαστρεντερολογικό του τμήμα, είχε τονίσει ότι ο συγκεκριμένος εξοπλισμός είναι δύσκολο να διοχετευτεί στην ελληνική αγορά, καθώς τα μηχανήματα έχουν σειριακό αριθμό.

Γιατί κλέβουν τα μηχανήματα από τα δημόσια νοσοκομεία

Στα απανωτά κρούσματα κλοπών ιατρικών μηχανημάτων από δημόσια νοσοκομεία αναφέρθηκε, μιλώντας στο enikos.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Μετά τον Άγιο Σάββα πριν από μερικές ημέρες και το νοσοκομείο του Βόλου χθες, σειρά είχε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, από το οποίο άγνωστοι αφαίρεσαν τη νύχτα ιατρικά μηχανήματα, από το βρογχοσκοπικό και από το Γαστρεντερολογικό - Ενδοσκοπικό εργαστήριο.
"Παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις το θέμα. Μιλάμε για οργανωμένη συμμορία και για εγκληματίες" τονίζει χαρακτηριστικά πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

"Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη σπείρα "επιλέγει" συγκεκριμένα γαστρεντερολογικά μηχανήματα σημαίνει ότι έχει βρει κλεπταποδόχους" εκτιμά ο κ. Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος κάνει λόγο για ελλιπή φύλαξη των νοσοκομείων και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των εργαζομένων. "Οι σεκιούριτι στα νοσοκομεία δεν έχουν όπλα και κινδυνεύουν από αυτούς τους αδίστακτους εγκληματίες" επισημαίνει στο enikos.gr.

"Αν υπήρχαν συναγερμοί, πόρτες και παράθυρα ασφαλείας ίσως να μην είχαν γίνει οι συγκεκριμένες κλοπές" προσθέτει ο κ. Γιαννάκος και τονίζει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει να αυξήσει τους κανόνες ασφαλείας.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα