Το νέο μισθολόγιο των νοσοκομειακών γιατρών. Αναλυτικοί πίνακες

Για τους γιατρούς υπάρχουν τρία καλά και ένα κακό νέο. Εκτός από τις μικρές αυξήσεις στους ονομαστικούς μισθούς τους, ο υπουργός Υγείας έχει υπολογίσει ένα επιπλέον κονδύλι 9 εκατομμυρίων ευρώ για το νοσοκομειακό επίδομα και ένα επιπλέον κονδύλι 15 εκατομμυρίων ευρώ για τις εφημερίες.

Το πρώτο κονδύλι αναμένεται να καλύψει την αύξηση της φορολογίας που προκύπτει από την ενσωμάτωση του επιδόματος βιβλιοθήκης στον βασικό μισθό. Η επιβάρυνση ήταν μεγαλύτερη στον βαθμό του διευθυντή. Το δεύτερο κονδύλι οδηγεί σε αύξηση 6% στο ωρομίσθιο της εφημερίας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς όλων των βαθμίδων.

Από την 1η Ιουνίου η αποζημίωση της εφημερίας αποσυνδέεται από τον βασικό μισθό και ορίζεται συγκεκριμένο ωρομίσθιο εφημερίας ανά βαθμό και βαθμίδα. Καλά νέα είναι το ότι προχωρούν απρόσκοπτα οι βαθμολογικές ωριμάνσεις των γιατρών του ΕΣΥ, καθώς και το ότι στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο εντάσσονται και οι αγροτικοί γιατροί, με βασικό μισθό 1.161 ευρώ, οι οποίοι μέχρι τώρα αμείβονταν με το ενιαίο μισθολόγιο.

enikonomia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα