Μου έστειλε μήνυμα η μπλε φάλαινα. Καταγγελία από 14χρονο μαθητή

Το τέταρτο περιστατικό που φέρεται να έχει άμεση σχέση με το διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα», ήρθε στο φως μετά από καταγγελία 54χρονης μητέρας στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος προσκάλεσε τον 14χρονο γιο της να λάβει μέρος σε αυτό.

Σύμφωνα με την καταγγελία η οποία ερευνάται, ο 14χρονος, από περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς, δέχθηκε ένα μήνυμα μέσω facebook από άγνωστο προφίλ.

Τη συγκλονιστική εμπειρία που είχε όταν τον προσέγγισε άγνωστος για να παίξουν το αυτοκαταστροφικό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» περιέγραψε ο ίδιος ο μαθητής Γυμνασίου στον Καλημέρα Ελλάδα.

Όπως είπε ο 14χρονος από το Κιλκίς, κάποιος άγνωστος του έστειλε μήνυμα στο Facebook, ρωτώντας τον αν θέλουν να παίξουν ένα παιχνίδι που λέγεται «μπλε φάλαινα».

«Ναι», του είπα «και τι θα κάνουμε;» και μου είπε: χτύπα σφαλιάρες στον εαυτό σου και τράβα βίντεο».

Η αντίδραση του παιδιού, ευτυχώς, ήταν άμεση και είπε στη μητέρα του τι είχε συμβεί.

Η οικογένεια ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Ευζώνων αμέσως και στη συνέχει τη Δίωξη.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του μαθητή, ο άγνωστος του έγραφε σε greeklish.

Ερωτηθείς αν κι άλλα παιδιά στο σχολείο του έχουν δεχθεί ανάλογα μηνύματα, το παιδί απάντησε πως έχει ακούσει να έχουν προσεγγιστεί κι άλλοι μαθητές, οι οποίοι έχουν όμως αρνηθεί να συμμετάσχουν στο παιχνίδι.

Ο ίδιος πάντως, έχει και στο παρελθόν δεχτεί περίεργα μηνύματα.

Οδηγίες από την Δίωξη

Δοκιμασίες που φτάνουν ακόμη και στην αυτοκτονία, αφού έχουν καταγραφεί 300 στη Ρωσία, απ’ όπου ξεκίνησε το παιχνίδι θανάτου.

Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών – πρόκληση γίνεται μέσω social media, όπου κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι διάρκειας πενήντα 50 ημερών. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (π.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια).

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία – πρόκληση «Μπλε Φάλαινα», ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό, να επικοινωνήσει άμεσα με τους ακόλουθους τρόπους:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μπλε Φάλαινα: Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί τους γονείς στην Ελλάδα

Μπλε Φάλαινα: 10 συμβουλές για να προστατέψετε τα παιδιά σας

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα