Οι 12 μαχαιριές του αγρότη στον γαμπρό του. Ο ρόλος της πεθεράς

Ήταν 3 Ιουλίου του 1978 όταν ο 37χρονος Γ.Κ. μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο. Στο σώμα του έφερε 12 μαχαιριές και η κατάσταση του, όπως είπαν οι γιατροί, ήταν κρίσιμη. Την ίδια ώρα ο 34χρονος κουνιάδος του είχε οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα καθώς είχε συλληφθεί για την επίθεση.

Ο 34χρονος αγρότης Ι.Ξ. ομολόγησε πως ήταν εκείνος που μαχαίρωσε τον γαμπρό του, ωστόσο, ισχυρίστηκε πως βρισκόταν σε άμυνα καθώς δέχτηκε επίθεση από το θύμα.

Περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα, ο Ι.Ξ. κάθισε στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου της Αθήνας κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του γαμπρού του. Ο άνδρας είχε καταφέρει να ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του και βρέθηκε στο δικαστήριο ζητώντας την τιμωρία του κατηγορούμενου αγρότη.

Από το βήμα του μάρτυρα πέρασαν συγγενείς και φίλοι τόσο του κατηγορούμενου, όσο και του θύματος και από τις μαρτυρίες τους προέκυψε πως στους κόλπους της οικογένειας είχε ξεσπάσει πόλεμος με αφορμή την πεθερά του θύματος και μητέρα του δράστη.

Ομηρικοί καυγάδες για την πεθερά

Το θύμα είχε ομηρικούς καυγάδες με τη σύζυγο του καθώς μαζί τους, στο σπίτι τους,  έμενε και η πεθερά του. Εκείνος δεν αποδεχόταν σε καμία περίπτωση να συνεχίσουν να ζουν όλοι μαζί, κάτω από την ίδια στέγη, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθημερινές εντάσεις οι οποίες έφταναν σε όλα τα μέλη της οικογένειας.

Τελικά, η πεθερά, έριξε νερό στο κρασί της και, παρά τις αντιρρήσεις της κόρης της, αποφάσισε να φύγει από το σπίτι του ζευγαριού. Η αποχώρηση της πεθερά, όμως, δεν άλλαξε τα δεδομένα. Οι καυγάδες συνεχίστηκαν… Και αυτό γιατί ο σύζυγος άρχισε να διαμαρτύρεται ότι, μετά την φυγή της πεθεράς, η σύζυγο του δεν τον φρόντιζε όπως έπρεπε και τον παραμελούσε. Τα πράγματα είχαν φτάσει στα άκρα και ο Γ.Κ. αποφάσισε να χωρίσουν και, λίγο πριν ξεκινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου, κοινοποίησε ένα δικόγραφο στην σύζυγο του με το οποίο την ενημέρωνε πως εγκατέλειπε το σπίτι τους.

Αυτό το δικόγραφο ήταν και η αφορμή, σύμφωνα με το θύμα, που ο κουνιάδος του τον επισκέφθηκε στο σπίτι του και να του επιτέθηκε μαχαιρώνοντάς τον 12 φορές, με έναν σουγιά.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του έδωσε τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Όπως είπε, επισκέφθηκε τον γαμπρό του με καλές προθέσεις και στόχο να βοηθήσει, ώστε το ζευγάρι να συμβιβάσει τις διαφορές του και να μην οδηγηθεί στο διαζύγιο. «Ο γαμπρός μου, όταν με είδε, μου επιτέθηκε και με γρονθοκόπησε. Κάποια στιγμή έσκυψε να σηκώσει μια σωλήνα που βρισκόταν στο έδαφος για να με ξαναχτυπήσει…», είπε ο κατηγορούμενος και ισχυρίστηκε πως τότε ήταν η στιγμή που, στην προσπάθεια του να αμυνθεί, έβγαλε το σουγιά και χτύπησε το θύμα αρχικά στο πόδι και έπειτα και σε άλλα μέρη του σώματος του. «Ήθελα απλώς να τον φοβίσω, όχι να τον σκοτώσω», συνέχισε ο κατηγορούμενος, απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ι.Ξ. και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών και τριών μηνών και σε χρηματική ποινή 25.000 δρχ.


newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα