Παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες ηλικιωμένων, στις οποίες εισέρχονταν προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ.

Ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο Ρομά στην Ηλιούπολη, ηλικίας 21 και 25 ετών, ως μέλη της σπείρας. Επιπλέον, αναζητείται ένας 29χρονος συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από εξαμήνου και πλέον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπών από οικίες ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν τα θύματά τους και με το πρόσχημα ελέγχου βλαβών των μετρητών ρεύματος ή διαρροών από ηλεκτρικές συσκευές, αποσπούσαν την προσοχή τους και ερευνώντας τους χώρους των διαμερισμάτων αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.

Περαιτέρω, για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν μισθωμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία φρόντιζαν να σταθμεύουν σε απόσταση από τα σημεία που επέλεγαν να δράσουν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 19 περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα