Στον ανακριτή τρεις συνεργάτες του Αρτέμη Σώρρα. Βίντεο

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι τρεις από τους συνεργάτες του φυγόδικου Αρτέμη Σώρρα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στις 21 Ιουνίου.

Οι τρεις εμπλεκόμενοι πέρασαν να ανακριτικό κατώφλι και ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν, καθώς επιθυμούν να ενημερωθούν για το σύνολο της ογκοδέστατης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους και αριθμεί πάνω από 20.000 σελίδες. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και ο στενός συνεργάτης του Σώρρας και γενικός γραμματέας της "Ελλήνων Συνέλευσις" Βασίλης Θεοδωρόπουλος. Ο τελευταίος σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου δεν θέλησε να προβεί σε κανία ερώτηση, θέλοντας - όπως είπε- να ενημερωθεί σε πρώτη φάση για τα όσα του καταλογίζει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, στο γραφείο του 1ου ειδικού ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της δράσης της "Ελλήνων Συνέλευσις" βρέθηκε και πληρεξούσιος δικηγόρος του φυγόδικου Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος θέλησε να ενημερωθεί για την υπόθεση αλλά έφυγε άπραγος. Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως, ο δικαστικός λειτουργός δεν του άφησε αυτό το περιθώριο επισημαίνοντας ότι αρχικά θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών και να εκτελεστεί το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια να λάβει γνώση. Παρά τα συνεχή δημοσιογραφικά ερωτήματα για το εάν και πότε θα εμφανιστεί ο Αρτέμης Σώρρας, η απάντησή του περιορίστηκε στο "δεν γνωρίζω".

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στην "Ελλήνων Συνέλευσις" και στην κατηγορία ότι ο Αρτέμης Σώρρας έπειθε τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο και Τράπεζες με αποτέλεσμα να υποστούν βλάβη. Ενδεικτικά, φέρονται να μην έχουν καταβληθεί οφειλές ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος του Αρτέμη Σώρρας και επτά συνεργατών του κατά περίσταση για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλα.

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ REAL NEWS 14-1-2017
news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα