Στη φυλακή ο παππούς, ελεύθερες μητέρα και γιαγιά του βρέφους

Στην φυλακή οδηγήθηκε ο 52χρονος (παππούς) υπήκοος Βουλγαρίας μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για την αγοραπωλησία του βρέφους που φιλοξενείται προσωρινά στο Τμήμα Νεογνών του Πανεπιστημιακού  Νοσοκομείου Λάρισας.

Η ανακρίτρια με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα αποφάσισε ο 52χρονος να οδηγηθεί προσωρινά στην φυλακή ενώ η 21χρονη μητέρα του βρέφους και η 52χρονη μητέρα της αφέθησαν ελεύθερες με απαγόρευση εξόδου από την χώρα και  την προϋπόθεση ότι μια φορά το μήνα θα  εμφανίζονται στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένουν.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση παράνομης υιοθεσίας βρέφους, εξιχνιάστηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας που περιήλθε σε γνώση των αξιωματικών από έρευνα της Ασφάλειας Λάρισας.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν στη Λάρισα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, η 21χρονη, μητέρα του βρέφους και οι 52χρονοι γονείς της, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί υιοθεσιών.

Συγκεκριμένα, οι δράστες, μετά από τηλεφωνικές επαφές και συναντήσεις που είχαν με ζευγάρι αστυνομικών, που εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι, συμφώνησαν να παραδώσουν το βρέφος, λίγες μέρες μετά τη γέννησή του έναντι του χρηματικού ποσού των 40.000 ευρώ.

ert

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα