Στον εισαγγελέα ο πατέρας της 6χρονης - Σοκάρει η ομολογία του

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 61χρονος πατέρας της εξάχρονης Στέλλας Εικοσπεντάκη, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 6χρονης κορούλας του, μετά την ομολογία του.

 

Σήμερα θα γίνει η νεκροτομή στο σώμα του άτυχου κοριτσιού, για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου, αλλά σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής κατάθεση του 61χρονου, φαίνεται πως την στραγγάλισε ο ίδιος και ύστερα πέταξε τη σορό στον κάδο απορριμμάτων.

Tην αποτρόπαια πράξη του ομολόγησε αργά χθες το βράδυ, ο 61χρονος πατέρας της μικρής Στέλλας το άψυχο κορμάκι της οποίας βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων τον οποίο μάλιστα υπέδειξε ο ίδιος ο πατροκτόνος. Ο κάδος ήταν σε απόσταση σχεδόν 1,5 χιλιομέτρου από το σπίτι της οικογένειας, στην Αγία Βαρβάρα, στη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Αίολου.

Από την πρώτη στιγμή ο πατέρας θεωρήθηκε ύποπτος καθώς είχε πέσει σε αρκετές αντιφάσεις. Το βράδυ ξανακλήθηκε για κατάθεση καθώς πολλά από όσα είχε αναφέρει στην πρώτη του κατάθεση ήταν «θολά». Τελικά φαίνεται ότι λύγισε και ομολόγησε. Ευρισκόμενος σε απόλυτη σύγχυση φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Ήταν η κακιά ώρα. Ήταν ατύχημα. Το παιδί έκλαιγε συνέχεια. Ζητούσε την μητέρα του, που ήταν στο νοσοκομείο. Προσπαθούσαν να την ησυχάσω. Δεν σταματούσε. Την ταρακούνησα αλλά συνέχιζε. Την είχα αγκαλιά. Την έπιασα από τον λαιμό και της έκλεισα το στόμα. Τότε ηρέμησε…Ίσως τη σκότωσαν οι ληστές που είχαν μπει στο διαμέρισμα… » ομολογώντας ουσιαστικά τη δολοφονία της κόρη του και επιβεβαιώνοντας όλες τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής.

Η σορός της 6χρονης Στέλλας Εικοσπεντάκη βρέθηκε, αργά χθες το βράδυ μέσα σε σακούλα σκουπιδιών, σε κάδο απορριμμάτων. Οι πρώτες ενδείξεις και τα  ευρήματα της αυτοψίας του ιατροδικαστή και των αστυνομικών έκαναν λόγο για στραγγαλισμό ή ασφυκτικό θάνατο, ο οποίος προσδιορίζεται χρονικά τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η υπόθεση θρίλερ άρχισε να εξελίσσεται το πρωί της Πέμπτης, με τον ίδιο τον 61χρονο να  δηλώνει την εξαφάνιση του παιδιού, καθώς η μητέρα βρισκόταν στο νοσοκομείο, αφού είχε υποβληθεί σε εγχείρηση χολής. Μάλιστα μόλις έμαθε ότι η κόρη της χάθηκε βγήκε άρον άρον από το νοσοκομείο.

Στην πρώτη του εξέταση, ο 61χρονος υποστήριξε ότι είχε πάρει υπνωτικά χάπια για να κοιμηθεί και όταν ξύπνησε δεν βρήκε στο κρεβάτι του το 6χρονο κορίτσι, το οποίο αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, εξαιτίας ενός εκ γενετής προβλήματος.

Τις υποψίες κίνησε το γεγονός ότι ο 61χρονος δεν επικοινώνησε με την Άμεση Δράση, μόλις διαπίστωσε ότι το παιδί λείπει από το κρεβατάκι του, αλλά πρώτα πήγε το δίδυμο αδερφάκι, ένα αγόρι, στο σχολείο και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να δηλώσει την εξαφάνιση του παιδιού. Μάλιστα την ίδια ώρα όπως προκύπτει ο πατέρας είχε επικοινωνήσει την προηγούμενη μέρα με το σχολείο, δηλώνοντας ότι δεν θα πήγαινε το αγόρι, γιατί η μητέρα τους νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, αλλά τελικά την επόμενη μέρα άλλαξε την απόφασή του και πήγε το παιδί κανονικά στο σχολείο.

Στην αρχική κατάθεση του είχε υποστηρίξει ότι μάλλον είχε πέσει θύμα διάρρηξης με τους δράστες να αρπάζουν κοσμήματα, αλλά και το… παιδί του, όμως δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης, κι έτσι ανακάλεσε, αναφέροντας ότι ο ίδιος ήταν εκείνος που είχε αναστατώσει το σπίτι και είχε ανοίξει τις ντουλάπες του σπιτιού, αναζητώντας το παιδί.

Ισχυρίστηκε ότι το προηγούμενο βράδυ,  είχε πάρει τα παιδιά από συγγενικό σπίτι, τα έβαλε για ύπνο και στη συνέχεια πήγε να πετάξει τα… σκουπίδια, χωρίς να θυμάται αν είχε αφήσει τα κλειδιά στην πόρτα, με αποτέλεσμα να φύγει το παιδί, το οποίο αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν αντικαταθλιπτικά βαριάς μορφής και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά ψυχολογικά προβλήματα και κατάθλιψη.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα