Ιερώνυμος: Ο ΕΝΦΙΑ θα οδηγήσει τα μοναστήρια να κλείσουν

Τη συνεργασία όλων των πολιτικών για το καλό του λαού, ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά την επίσκεψη του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στην φιλανθρωπική οργάνωση Αποστολή μιλώντας ταυτόχρονα για τον ΕΝΦΙΑ που θα αναγκάσει μοναστήρια να κλείσουν.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ιδωθούν ξανά, να τα ξανακουβεντιάσουμε, να τα ξαναβάλουμε στο τραπέζι και όπου χρειάζεται, με σύνεση, με κατανόηση, χωρίς να δημιουργούμε πληγές, να κάνουμε τα βήματα που χρειάζονται», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, αναφερόμενος στις σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία.

Προσέθεσε δε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ: «Οι σκέψεις σας να γίνουν κτήμα και των άλλων πολιτικών χώρων και να ακολουθήσουν οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων», ενώ επισήμανε ότι «η Εκκλησία δεν αναγκάζει κανέναν να την ακολουθήσει».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, μίλησε επίσης, για τη φορολογία της Εκκλησίας, για την οποία είπε: «Δεν υπάρχει κανένας θεσμός που να μη φορολογείται όπως φορολογείται η Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν φορολογείται μόνο στον λειτουργικό χώρο. Ό,τι άλλο φορολογείται τεράστια. Και ο περίφημος νόμος του ΕΝΦΙΑ θα οδηγήσει σιγά – σιγά εάν συνεχιστεί και τα μοναστήρια να κλείσουν και η ίδια η Εκκλησία να μη μπορεί να βγάλει τα έξοδά της. Επομένως δεν είναι θέματα απλώς για συζήτηση. Θα έπρεπε να τεθούν στο τραπέζι, να τα κουβεντιάσουμε, να πάρουμε αποφάσεις, αν θέλουμε πραγματικά να βγούμε στην απέναντι πλευρά. Γι’ αυτό σας ευχαριστούμε σήμερα και εύχομαι αυτή η πασχαλινή ατμόσφαιρα να ισχύσει και να υπάρχει σε όλες τις πλευρές γιατί το έχουμε ανάγκη».

Τέλος, έκανε ειδική μνεία στο έργο της Εκκλησίας, το οποίο «δεν είναι ενός ανθρώπου κόπος, μπορεί να είναι σύλληψη ιδέας, σχεδιασμός, αλλά ο κόπος ο ουσιαστικός, είναι των συνεργατών αυτού του έργου, που είναι πάρα πολλοί, των εθελοντών και των ανθρώπων οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν οικονομικά και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο αυτή την προσπάθεια. Επομένως, είναι ένα συλλογικό έργο πολλών».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα