Πιερία: Τρεις συλλήψεις για ληστεία σε βάρος 86χρονου

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για ληστεία που διέπραξαν την Κυριακή του Πάσχα στη Νέα Έφεσο Πιερίας, με θύμα έναν 86χρονο, τον οποίο χτύπησαν και κλείδωσαν στην τουαλέτα του σπιτιού του, αρπάζοντας 7.000 ευρώ και μία κυνηγητική καραμπίνα που κατείχε νόμιμα ο ηλικιωμένος.

Οι συλληφθέντες είναι Ρομά από την περιοχή του Τυρνάβου και πιθανότατα έχουν συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους, γράφει το Αθηναϊκό πρακτορείο. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δύο εξ αυτών εισήλθαν το μεσημέρι του Πάσχα στο ισόγειο σπίτι του ηλικιωμένου, το οποίο προηγουμένως παραβίασαν, ενώ ο τρίτος φύλαγε τσίλιες έξω απ' αυτό.

Αφού ακινητοποίησαν τον 86χρονο με τη χρήση βίας, τον οδήγησαν στην τουαλέτα, όπου τον κλείδωσαν, ενώ στη συνέχεια ερεύνησαν ανενόχλητοι τους χώρους του σπιτιού. Αφού άρπαξαν τα χρήματα και την καραμπίνα εξαφανίστηκαν.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη τους και εκδόθηκαν εντάλματα για τη σύλληψή τους. Όπως προέκυψε, ένας εκ των συλληφθέντων είχε επισκεφθεί πέρσι τον Απρίλη τον ίδιο ηλικιωμένο και προσποιούμενος τον πλανόδιο πωλητή αφαίρεσε 850 ευρώ χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Οι συλληφθέντες, 31, 23 και 41 ετών, οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα