To έστρωσε σε Καλάβρυτα και Ξάνθη, σε επιφυλακή για πλημμύρες η Πάτρα

Τι κι αν σε λιγότερες από δέκα ημέρες υποδεχόμαστε τον Μάϊο και ρίχνουμε... λοξές ματιές στους καλοκαιρινούς μήνες που έρχονται; Ο καιρός κάνει τα... δικά του και φροντίζει να βάλει φρένο στα -όποια- πρόωρα όνειρα για... παραλίες!

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει από χθες, Παρασκευή 21.04.2017 έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε ισχύ, με την κακοκαιρία να επηρεάζει τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Η θερμοκρασία έχει πέσει κατακόρυφα, με τους κατοίκους της πρωτεύουσας να το έχουν... αντιληφθεί αυτό από χθες, αφού το κρύο ήταν -και παραμένει- ιδιαίτερα έντονο.

Η ΕΜΥ προειδοποίησε επίσης και για βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα νότια της χώρας κι αυτό επιβεβαιώνεται, αφού στα Καλάβρυτα έχει... επανέλθει ο χειμώνας!

Στη Δυτική Ελλάδα η βροχόπτωση είναι έντονη και διαρκής τις τελευταίες ώρες, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας είναι ιδιαίτερα αισθητή. Μάλιστα στα Καλάβρυτα χιονίζει, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το tempo24.gr:

Σημειώνεται, επίσης, πως σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Πατρέων με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με το υπ. αριθμ. : 2914 / 21.04.2017 Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Γ.Γ.Π.Π.

Την ίδια ώρα, απότομη επιδείνωση του καιρού σημειώθηκε και στην Ξάνθη, ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής.

Μέσα στην πόλη σημειώθηκε βροχόπτωση ενώ σε αρκετές περιοχές έπεσε για ακόμη μια φορά χαλάζι. Στην ορεινή περιοχή μάλιστα χιόνισε κιόλας με το σκηνικό του καιρού να μην θυμίζει σε τίποτα Άνοιξη.

Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση από σήμερα, Σάββατο 22.04.2017, κυρίως στη νότια χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικότερα θα επηρεαστούν:

Η Πελοπόννησος

Η Κρήτη

Οι Κυκλάδες

Τα Δωδεκάνησα

Πιθανώς η ανατολική Στερεά.

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού θα σημειωθεί από το βράδυ και από τα δυτικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα