Πτώση Χιούι: Επέστρεφε πίσω λόγω καιρού. Τι συνέβη, νέα στοιχεία

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την τραγωδία του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο

Το μοιραίο «Χιούι» έπεσε στο Σαραντάπορο ενώ επέστρεφε πίσω λόγω καιρού, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που αποκάλυψαν στο Star στρατιωτικές πηγές.

Μάλιστα ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου, Ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας, προσπάθησε αρχικά να φτάσει στον προορισμό του από διαφορετική διαδρομή.

Ο Κυβερνήτης του μοιραίου «Χιούι» είχε επιλέξει αρχικά άλλη διαδρομή για να φτάσει από τη Λάρισα στο Άργος Ορεστικό, από όπου θα έπαιρνε και τον Ταξίαρχο της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού.

Το σχέδιο πτήσης του Κυβερνήτη προέβλεπε ότι θα πέρναγε δυτικότερα από το Σαραντάπορο, όμως βρήκε τελείως «κλειστό» τον καιρό και έστρεψε το ελικόπτερο ανατολικά για να περάσει από το Σαραντάπορο.

Και εκεί όμως μετά από λίγο, συνάντησε πυκνή και χαμηλή νέφωση. Ο Κυβερνήτης δεν είχε άλλη επιλογή και τελικά αποφάσισε να επιστρέψει πίσω και να ματαιώσει την αποστολή. Όμως ήταν ήδη αργά. Η ορατότητα ήταν σχεδόν μηδενική πια.

Ο κυβερνήτης ήξερε από την αρχή ότι ο καιρός δεν ήταν καλός, όμως πίστευε ότι θα έβρισκε κάποια «ανοίγματα» για να περάσει. Από το προηγούμενο βράδυ πάντως, είχε πει ότι θα προτιμούσε να πετάξει αργότερα και όχι στις 7.30 το πρωί.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, τα οποία καθημερινά προκύπτουν, το ελικόπτερο πιθανώς να χτύπησε πρώτα στο έδαφος και μετά στα καλώδια της ΔΕΗ.

Να τι συνέβη, σύμφωνα με αυτό το σενάριο:

Ο Κυβερνήτης βλέπει ίσα-ίσα και ακολουθεί την άσφαλτο. Σε λίγο χάνει όμως κάθε οπτική επαφή και το δεξί κάτω μέρος του «Χούι» χτυπά στο έδαφος.

Aπό την πρόσκρουση κόβεται η ουρά του ελικοπτέρου και εκτοξεύεται μακριά, μαζί με το κάθισμα, η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, που καθόταν πιθανότατα πίσω και δεξιά. Ταυτόχρονα, η άτρακτος με τους 4 αξιωματικούς προσκρούει στον λόφο και κόβει τα καλώδια της ΔΕΗ.

Το πρωί γερανοφόρο όχημα του Στρατού άρχισε να μαζεύει τα κομμάτια του μοιραίου ελικοπτέρου από την περιοχή της πτώσης.

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πέταξε σήμερα με «Χιούι» πάνω από το σημείο της τραγωδίας,  μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Βαγγέλη  Αποστολάκη και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή. Νωρίτερα, ο υπουργός επισκέφθηκε την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο και μίλησε στο προσωπικό, προσπαθώντας να εμψυχώσει όλα τα στελέχη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα