Πτώση ελικοπτέρου: Θρήνος στην κηδεία του υποστράτηγου Τζανιδάκη

Ο Γιάννης Χατζιδάκης,  χάθηκε άδικα στη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου Χιούι που συνετρίβη στο Σαραντάπορο, μαζί με άλλους τρεις άξιους στρατιωτικούς.

Ο υποστράτηγος είναι ο τελευταίος που κηδεύεται. Είχε προηγηθεί νωρίτερα σήμερα η κηδεία του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, και χθες οι κηδείες του κυβερνήτη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή.

Η σορός του 55χρονου Κρητικού αξιωματικού έφτασε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί στην 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο με στρατιωτικό αεροσκάφος και κατόπιν το φέρετρο μεταφέρθηκε αρχικά στο ΠΑΓΝΗ και εν συνεχεία γύρω στις 14:00 αναχώρησε για την Ελεύθερνα Μυλοποτάμου, τον τόπο της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Το φέρετρο του ήρωα αξιωματικού ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, ενώ το κουβαλούσαν Κρήτες με παραδοσιακή φορεσιά.

Κατά την νεκρική πομπή προς την εκκλησία για την εξόδιο ακολουθία προηγούνταν ανώτατοι αξιωματικοί  με τα διακριτικά του βαθμού και το σπαθί του υποστράτηγου.

Με βλέμμα απλανές, μάτια δακρυσμένα αλλά και περισσή περηφάνεια για τον άνθρωπό τους, η μητέρα του υποστράτηγου, η σύζυγός του και τα δυο τους παιδιά, τον οδήγησαν στην τελευταία του κατοικία.

Εκτός από την οικογένεια του αξιωματικού, συγγενείς, φίλοι, πλήθος κόσμου αλλά και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων συγκεντρώθηκαν για να του πουν το «τελευταίο αντίο».

Παρών στην τελετή και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης τον οποίο συνέδεε φιλία με τον εκλιπόντα καθώς στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί.

Η νεκρώσιμη ακολουθία ψάλεται παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ενώ αγήματα της Αεροπορίας Στρατού αποδίδουν τιμές στον υποστράτηγο που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Ο Γιάννης Τζανιδάκης, που μετά τις τελευταίες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις τον περασμένο Μάρτιο είχε προαχθεί στο βαθμό του υποστράτηγου και είχε τοποθετηθεί ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, κατά την παραμονή του στην Κρήτη είχε εκφράσει σε συγγενικό του πρόσωπο την επιθυμία ότι : Πτώση ελικοπτέρου: Συγκλονίζουν τα τελευταία προφητικά λόγια του Ι. Τζανιδάκη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα