Βόμβα στην Αθήνα: Οι κάμερες έπιασαν τους τρομοκράτες

Άνοιξε λίγα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί και η οδός Πανεπιστημίου, που παρέμενε κλειστή εξαιτίας της έκρηξης βόμβας που σημειώθηκε στις 22:38 χθες το βράδυ, στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Eurobank, στην οδό Σανταρόζα 7, στο κέντρο της Αθήνας.

Για την έκρηξη υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, γι' αυτό και αποκλείστηκε έγκαιρα η περιοχή από την αστυνομία, οπότε δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ο μηχανισμός αποτελούνταν από 3 κιλα εκρηκτικής ύλης, χρονοδιακόπτη, μπαταρία ενώ ήταν τοποθετημένος σε μεταλλικό κουτί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ενώ από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συλλέγονται στοιχεία, μαρτυρίες και οπτικό υλικό από κάμερες, που πιθανόν να βοηθήσουν στις έρευνες.

Δύο άτομα έχουν καταγράψει οι κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας στην οδό Πανεπιστημίου, αλλά και κάμερα της τράπεζας, στο σημείο όπου σημειώθηκε χθες το βράδυ η έκρηξη στα γραφεία της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της τράπεζας Eurobank, στην οδό Σανταρόζα 7, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά όλο το υλικό από τις γύρω κάμερες που θα μπορούσαν να έχουν καταγράψει του δράστες. Όπως έδειξαν οι κάμερες τα άτομα διέφυγαν από το σημείο.

Οι δύο βομβιστές φορούσαν κράνη ενώ ο αριθμός κυκλοφορίας της μηχανής ήταν καλυμμένος με φιμέ πλαίσιο. Μάλιστα η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν προς τα Εξάρχεια όπως ακριβώς είχαν κάνει οι άγνωστοι που είχαν τοποθετήσει την βόμβα στο υπουργείο Εργασίας.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν προσεκτικά τη μαρτυρία του φύλακα ο οποίος είδε δύο άτομα σε μοτοσυκλέτα να σταματούν. Ο συνοδηγός όπως περιέγραψε ο φύλακας, άφησε μια τσάντα και στη συνέχεια να έφυγαν προς την οδό Πανεπιστημίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες εκτιμάται ότι είναι οι ίδιοι που, πριν από περίπου έξι μήνες, είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Σταδίου, αλλά δεν είχε εκραγεί.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από τον τρόπο δράσης αλλά και τη μεγάλη ισχύ της βόμβας, το πιθανότερο είναι πίσω από αυτό το χτύπημα να βρίσκονται ασύλληπτα ή νέα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα των Μαζιώτη-Ρούπα ή η τρομοκρατική οργάνωση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου «Νέμεσις», με το οποίο έχουν προαναγγείλει πολλαπλά χτυπήματα και σε οικονομικούς στόχους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα