Αυτοί είναι οι νεκροί του ελικοπτέρου που έπεσε στο Σαραντάπορο

Στη δημοσιότητα έδωσε το ΓΕΕΘΑ τα ονόματα των στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους στο στρατιωτικό ελικόπτερο που έπεσε στο Σαραντάπορο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: «Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.

Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή.

Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος.

Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος».

Η διασωθήσα Βασιλική Πλεξίδα

Από θαύμα σώθηκε η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα που ανασύρθηκε τραυματισμένη από τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το e-thessalia.gr, η κοπέλα έχει κάταγμα λεκάνης και μεταφέρθηκε με Super Puma στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για να υποβληθεί σε εξετάσεις και να ελεγχθεί ότι δεν έχει εσωτερική αιμορραγία.

Η αρχιλοχίας της Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα κατάγεται από τα Τρίκαλα και μένει με τον σύζυγό της στον Βόλο.

Βασιλική Πλεξίδα: Η μόνη που βγήκε ζωντανή από την συντριβή του ελικοπτέρου

ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης

Ιωάννης Τζανιδάκης: Ο υποστράτηγος που σκοτώθηκε από την πτώση του ελικοπτέρου

Ο Κρητικός Υποστράτηγος Ιππικού Τεθωρακισμένων, Ιωάννης Τζανιδάκης, υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, είναι ανάμεσα στους τέσσερις νεκρούς που θρηνούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και όλο το πανελλήνιο.

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης επέβαινε στο ελικόπτερου, τύπου Χιούι, που συνετρίβη το πρωί στο Σαραντοπόρο Ελασσόνας, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση, που γίνεται μία φορά το μήνα, για τον έλεγχο των συνόρων.

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης κατάγονταν από την Αρχαία Ελεύθερνα, του Ρεθύμνου και μόλις τον περασμένο Μάρτιο είχε τοποθετηθεί υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς.

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος).

Διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009.

Ο Συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου

Ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου είναι ο δεύτερος από τους τέσσερις νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους στην πτώση του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.Σημειώνεται πως ο Θ. Αδάμου ήταν ο δεύτερος τη τάξει αξιωματικός μετά τον υποστράτηγο που έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του μοιραίου Χιούι.

Ο Συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, κατάγονταν και διέμενε με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας.

Από την Καρδίτσα ήταν και ο Δημοσθένης Γούλας, Ταγματάρχης κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου, με καταγωγή από το Ανθηρό Αργιθέας.

Υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής

Κάτοικος Λάρισας όπως και οι άλλοι τρείς νεκροί από την συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας ήταν ο υπολοχαγός και συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, Κωνσταντίνος Χατζής.

Ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής άφησε την τελευταία του πνοή εκτελώντας το καθήκον του βυθίζοντας στο πένθος της οικογένεια και τους φίλους του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα