Πανελλαδικές 2017: Τμήματα ΑΕΙ που δίνουν τις καλύτερες προοπτικές εργασίας

Σύμφωνα με μελέτες, υπάρχουν τμήματα στα ΑΕΙ, τα οποία παρά την παρατεταμένη οικονομική κρίση που διανύουμε, έχουν καλή απορρόφηση στην αγορά, ωστόσο δεν είναι και τόσο γνωστά στους νέους.

Αυτά τα τμήματα παρουσιάζει το Έθνος. Τα τμήματα ανήκουν στο 5ο επιστημονικό πεδίο Οικονομίας & Πληροφορικής και είναι τα:

  1. Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών):Ξεχωρίζει για το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών του αλλά και την έντονη εξωστρέφειά του. Προετοιμάζει στελέχη με διαθεματικές γνώσεις, ολοκληρωμένο γνωστικό υπόβαθρο για τις σύγχρονες ανάγκες του επιχειρείν
  2. Τουριστικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πειραιά): Λαμβάνοντας υπόψη τους αυξανόμενους θετικούς δείκτες στη «βαριά» βιομηχανία της χώρας μας αλλά και ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που θα εφαρμόσουν τα τμήματα λόγω και του νεοσύστατου χαρακτήρα τους, αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον αρκετών μαθητών που θέλουν να επενδύσουν τις γνώσεις τους σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.
  3. Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμού (ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας-ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας): Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν τόσο ως στελέχη (logistian) όσο και ευρύτερα ως στελέχη διοίκησης επιχειρήσεων.
  4. Ναυτιλιακών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πειραιά) - Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (Πανεπιστήμιο Αιγαίου): Προετοιμάζονται στελέχη και επιστήμονες ικανούς να επανδρώσουν πλήθος θέσεων στα οικονομικοδιοικητικά πεδία της Ναυτιλίας
  5. Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου): Ενας στοχευμένος συνδυασμός γνωστικού υποβάθρου μηχανικού και οικονομικοδιοικητικού στελέχους είναι το βασικό χαρακτηριστικό και πλεονέκτημα του συγκεκριμένου τμήματος.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα