Τι είπε μέσα απο το νοσοκομείο ο φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε άγρια

Με το φόβο ακόμα αποτυπωμένο στο πρόσωπο του ο φοιτητής Αλέξιος Λάζαρης βρήκε το κουράγιο και μίλησε για την τραγική στιγμή της επίθεση που δέχθηκε από ομάδα κουκουλοφόρων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Δεχθηκα κλωτσιά και μπουνιά στο κεφάλι. Με κυνήγησαν από τα γραφεία. Η χειρονομία που μου έκαναν, τους την έκανα και εγώ πίσω. Γύρναγα από μία εργασία που είχα να κάνω. Ήταν τρεις στην αρχή και μετά κάποιος με χτύπησε και μου πήρε και την τσάντα»


Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (01/04) ένας εκ των δραστών της επίθεσης στον 24χρονο φοιτητή που σημειώθηκε την Παρασκευή στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Πρόκειται για έναν 42χρονο ημεδαπό, ο οποίος βρίσκεται στα γραφεία της Ασφάλειας, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας.
Για κακουργηματικές πράξεις καλείται πλέον να απολογηθεί ο 42χρονος, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος συνελήφθη για τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή στους Αμπελοκήπους.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία ο 42χρονος είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στους Αμπελοκήπους, η οποία είναι στέκι ακροδεξιών, και μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή.

Ο 42χρονος αρνείται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό, αλλά συνελήφθη με βάση συγκεκριμένη μαρτυρία.

Η πρώτη κατάθεση του 24χρονου

«Ρε κωλόπαιδο εσύ μας τα έκανες αυτά;». Αυτή είναι η φράση που σύμφωνα με το bloko.gr απηύθυναν στον φοιτητή οι κουκουλοφόροι, πριν τον ξυλοκοπήσουν. Ο φοιτητής Αλέξιος Λάζαρης που φέρεται να έδωσε την πρώτη του κατάθεση, φαίνεται πως έβγαλε τη φωτογραφική του μηχανή για να απαθανατίσει τα σπασμένα γραφεία της Χρυσής Αυγής, γυρνώντας προς το σπίτι του.

Ο Αλέξιος Λάζαρης, φοιτητής της Καλών Τεχνών είπε ότι περνούσε από το σημείο ώρες μετά την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και έβγαλε τη φωτογραφική του μηχανή, απλά επειδή η εικόνα του προκάλεσε το ενδιαφέρον.

Τρία άτομα άρχισαν να τον βρίζουν, έβαλε τη μηχανή στο σάκο και αποχώρησε. Στην οδό Παπαδά άκουσε μηχανή και κατάλαβε ότι θα του επιτεθούν, άνοιξε το βήμα του, αλλά τον ακολούθησε κάποιος και άρχισε να τον χτυπάει εως ότου έφτασαν και οι υπόλοιποι τρεις.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο Αλέξιος Λάζαρης δέχθηκε την επίθεση από τους κουκουλοφόρους καθώς γυρνούσε στο σπίτι του, από το πανεπιστήμιο. Αφορμή, σύμφωνα με μαρτυρίες, αποτέλεσε ένα σακίδιο πλάτης που φορούσε ο νεαρός.

Οι κουκουλοφόροι βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Σεβαστουπόλεως και Δαβάκη. Μόλις είδαν το νεαρό του επιτέθηκαν με χυδαίες φράσεις και τον χτύπησαν ανελέητα. Στη συνέχεια άρπαξαν την τσάντα του η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και μια φωτογραφική μηχανή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ομάδα που επιτέθηκε στον Αλέξιο Λάζαρη ήταν τάγμα εφόδου ακροδεξιών, οι οποίοι φέρονται να χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας τον νεαρό φοιτητή, λίγες ώρες μετά την επίθεση αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη Μεσογείων.

Οι φωτογραφίες του φοιτητή μετά την επίθεση



newsbomb

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα