Έγκλημα στο Μοσχάτο: Μου έλεγε ότι είναι ερωτευμένη μαζί μου και με... παγίδευσε

Mια «ακραία» ερωτική συνεύρεση με διάφορα αξεσουάρ και περίσσιο πάθος τη μετέτρεψε σε παράνομη κράτηση, είχε υποστηρίξει το θύμα της δολοφονίας, Μάριος Λουκόπουλος, αφήνοντας υπονοούμενα ότι ήταν… στημένη.

Αυτό υπονοούσε, στο απολογητικό του υπόμνημα προς τους αξιωματικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μοσχάτου, την άνοιξη του 2016, μετά τη μήνυση που είχε υποβάλει σε βάρος του η 42χρονη πρώην σύζυγός του, αμέσως μόλις έφυγε από την γκαρσονιέρα του.

Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν μπορούν να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους ο 39χρονος παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης έκλεισε τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματός του πριν από το ραντεβού με το θύμα και δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο προμελέτης με στόχο να καταστεί «ήρωας» στα μάτια της πρώην γυναίκας του θύματος, με την οποία είχε περιστασιακή ερωτική σχέση, κάτι όμως που έκρινε σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο. Ο παραολυμπιονίκης κρίθηκε δράστης υπό ειδικές συνθήκες με εισαγγελέα και ανακριτή να αποφασίζουν τον κατ’ οίκον περιορισμό του με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι»).

Στις 25 Απριλίου 2016, η 42χρονη γυναίκα είχε περάσει το κατώφλι του Τμήματος Ασφαλείας Μοσχάτου καταγγέλλοντας τον πρώην σύζυγό της και πατέρα των δύο παιδιών της, 11 και 8 χρόνων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρπαγή, παράνομη κράτηση, απειλή, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και εξύβριση. Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» δημοσιοποιεί μέρη των καταθέσεων και των απολογιών των πρωταγωνιστών του σημερινού δράματος, ένα χρόνο νωρίτερα.

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο Μάριος Λουκόπουλος παραθέτει αρχικά ένα μικρό ιστορικό της γνωριμίας του με τη 42χρονη, το 1986, όταν ήταν υπαρχηγός στο πρώτο σύστημα ναυτοπροσκόπων Νέου Φαλήρου. Από το 1993 ήταν στενοί φίλοι και έκαναν παρέα μέχρι το 2002, όταν η φιλία εξελίχθηκε σε ερωτικό δεσμό και άρχισαν να συζούν έως το 2003, οπότε και παντρεύτηκαν.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν την γυναίκα για κατάθεση και εκείνη φέρεται να ανέφερε πως ο πρώην σύντροφός της και πατέρας των δύο παιδιών της απείλησε τη ζωή της.

Περιέγραψε πως τη δέσμευσε με μεταλλικές χειροπέδες και την απείλησε με πιστόλι και μαχαίρι λέγοντάς της: «Σήμερα τελειώνουν όλα, δεν θα βγεις ζωντανή. Θα σε δείρω, θα σε βιάσω, θα σε σκοτώσω και θα σε αφήσω εδώ».

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η υπόθεση έχει βάθος. Έναν χρόνια πριν ο 47χρονος είχε καταθέσει απολογητικό υπόμνημα λόγω της διαμάχης που είχε με την πρώην σύντροφό του στο οποίο έδινε σε όλα αυτά μια διαφορετική εκδοχή.

Υποστήριζε πως η γυναίκα τον παγίδευσε με στόχο να έχει στοιχεία σε βάρος του και να μπορέσει να τον κατηγορήσει. Σύμφωνα με την εφημερίδα το θύμα στο υπόμνημά του λέει ότι ήταν η πρώην σύζυγός του που πήγε στο σπίτι του μετά τον χωρισμό τους και τον προσκάλεσε σε ένα ερωτικό παιχνίδι όπου του ζήτησε να της δέσει χέρια και πόδια. Μάλιστα υποστήριξε και για τον μετέπειτα δολοφόνο του πως δέχθηκε και από εκείνον απειλές, παρά το γεγονός ότι όπως υποστήριζε στο ίδιο υπόμνημα εκείνος δεν τον είχε ενοχλήσει.

Ο ξενοδόχος στο υπόμνημά του ανέφερε ότι η πρώην σύντροφός του μέσα σε αναφιλιτά του είπε πως δεν ήθελε να λύσουν τον πνευματικό τους γάμο: «Μετά άρχισε να με χαϊδεύει και να με φιλάει... εγώ ανταποκρίθηκα και πήγαμε στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί μου ζήτησε να ξαπλώσω να μου δέσει τα μάτια και να με ακινητοποιήσει με χειροπέδες που είχε φέρει μαζί της, λέγοντάς μου ότι θα μου κάνει ότι δεν μου έχει κάνει μέχρι σήμερα... μου ζήτησε να τη δέσω και εγώ και να συνεχίσουμε τα ερωτικά παιχνίδια...»

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους όλα τα παραπάνω στοιχεία και συνεχίζουν ερευνούν προς κάθε κατεύθυνση.

Η πρώην σύζυγός του θύματος σπάει την σιωπή της

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Ο γαμπρός μου δεν ήταν κακός άνθρωπος

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα