Έγκλημα στο Μοσχάτο: Συγκλονίζει η πρώην σύζυγος του θύματος

Στοιχεία που συγκλονίζουν έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το έγκλημα στο Μοσχάτο.

Μετά την απολογία του ο παραολυμπιονίκης και καθ’ ομολογία δράστης Βασίλης Τσαγκάρης και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Την ίδια ώρα έρχεται στο φως της δημοσιότητας η κατάθεση της γυναίκας – κλειδί στην υπόθεση.

Η πρώην σύζυγος του θύματος αποκάλυψε τις σχέσεις της με τους δύο άνδρες δίνοντας νέα στοιχεία στην υπόθεση χωρίς όμως να αποκαλύψει όλα όσα θα περίμεναν οι αστυνομικές αρχές για το τι οδήγησε τον παραολυμπιονίκη να σηκώσει το όπλο και να σκοτώσει τον πρώην σύζυγό της.

Ελεύθερος με "βραχιολάκι"

Μετά την απολογία του ο 39χρονος Παραολυμπιονίκης, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου στο Μοσχάτο, τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ενώπιων του 14ου τακτικού ανακριτή, διαφοροποιήθηκε από την κατάθεση που είχε δώσει στις αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, αρχικά είχε υποστηρίξει πως το όπλο, με το οποίο έγινε το φονικό ανήκε στο θύμα.

Αυτό όμως αποδείχθηκε ανακριβές, καθώς φαίνεται τελικά να ανήκε στον Παραολυμπιονίκη, με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Τι υποστήριξε ο παραολυμπιονίκης

Ο κατηγορούμενος αθλητής είπε ότι: «το θύμα επιτέθηκε πρώτος. Είχε βίαιο τρόπο συμπεριφοράς. Φοβήθηκε και άρπαξε ένα όπλο που είχε παράνομα για να προστατευτεί σε ενδεχόμενο ληστείας στο πρακτορείο.

Το θύμα του έπιασε τα χέρια και τότε πυροβόλησε την πρώτη φορά. Ο ξενοδόχος του είπε "τι κανείς; με σκότωσες". Τότε πυροβόλησε ξανά.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι το θύμα του ζήτησε να καταθέσει ότι η πρώην γυναίκα του ήταν άπιστη.

Του είπε: «Αν δεν έρθεις να καταθέσεις στο δικαστήριο ότι τα είχες με τη γυναίκα μου όταν ήμασταν παντρεμένοι θα σκοτώσω τη μάνα σου και τον αδελφό σου. Εσύ είσαι άχρηστος. Εσένα δε σε λογαριάζω».

Βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο ο Παραολυμπιονίκης δήλωσε:

"Ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου τη Δικαιοσύνη και εσάς για τα καλά σας λόγια. Λυπάμαι πολύ για αυτό που έγινε. Εύχομαι να μην συμβεί ποτέ σε κανένα άλλο άνθρωπο".

Η κατάθεση της γυναίκας

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν και από την κατάθεση της γυναίκας- κλειδί στην υπόθεση.

Η πρώην σύζυγος του θύματος και ερωμένη του δράστη στην κατάθεσή της ξεκαθαρίζει ότι εξ'αρχής η σχέση της με τον σύζυγό της Μ.Λ.  ήταν προβληματική.

«Σχεδόν από την αρχή της σχέσης μας ξεκίνησαν και τα προβλήματα με τον Μ.Λ., προβλήματα που δημιουργούνταν λόγω του μυαλού του. Γενικά το μυαλό του Μάριου λειτουργούσε περίεργα αλλά δυστυχώς κάποια πράγματα, επειδή ήμουν ερωτευμένη μαζί του, δεν τα έβλεπα» λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα σε κάποιο σημείο επισημαίνει ότι από το 2007 «συνεχίζαμε να ζούμε σαν αδερφάκια» εννοώντας ότι δεν είχαν ερωτικές επαφές.

Στη συνέχεια αναφέρεται στη γνωριμία της με τον δράστη Β.Τ. και σε όσα άλλα ακολούθησαν.

«Κάποια στιγμή στα τέλη του 2014, γνώρισα τον Β.Τ. που έμενε κοντά στο σπίτι μου. Πρώτα γνώρισα τη μαμά του με την οποία έκανα παρέα και μέσω αυτής γνώρισα και τον Βασίλη. Η γνωριμία αυτή εξελίχθηκε σε συμπάθεια και για να μην σας τα πολυλογώ, το Σεπτέμβριο του 2015 ήρθαμε σε ερωτική επαφή. Από εκεί και μετά δεν είχαμε καμία επαφή μέχρι τέλη Μαρτίου του 2016.

Επειδή όμως ο Μ.Λ. έχει τρέλα με τα ηλεκτρονικά, είχε βάλει κοριούς στο σπίτι και στο αυτοκίνητο μου και με παρακολουθούσε. Έτσι λοιπόν έμαθε για αυτή την ερωτική επαφή που είχα με τον Β.Τ. Εν τω μεταξύ το Φεβρουάριο του 2016 βγήκε και τυπικά το διαζύγιο με τον Μ.Λ.

Με τον Β.Τ. βρεθήκαμε άλλες δυό φορές τον Απρίλιο του 2016.

Τη Μεγάλη Δευτέρα του 2016 ο Μ.Λ. με το πρόσχημα ότι ήταν άρρωστος και ήθελε να του φέρω κάποια φάρμακα, με φώναξε στο σπίτι που είχε μετακομίσει.

Με το που μπήκα μέσα, με έδεσε με χειροπέδες μου έβαλε ένα πιστόλι στο κεφάλι και μου είπε: «Σήμερα τελειώσαν όλα, από δω μέσα δεν θα βγεις ζωντανή, θα σε σκοτώσω και μετά θα σκοτώσω και το μαλ... που γαμ... και τη μάνα του».

Στο σημείο αυτό θέλω να σας πω ότι ο Μ.Λ., ήταν γενικός γραμματέας σκοπευτικού συλλόγου και έτσι είχε πολλά όπλα στην κατοχή του.

Τελικά τον πήρα με το καλό και έτσι με άφησε. Πριν με αφήσει όμως με ανάγκασε να στείλω μήνυμα στον Β.Τ. και να του γράψω: «Σβήσε το κινητό μου δεν θέλω καμία επικοινωνία μαζί σου».

Μόλις έστειλα το μήνυμα, με πήρε τηλέφωνο ο Β.Τ., το σήκωσε ο Μ.Λ. και του είπε ότι δεν ήθελα να έχω καμία επικοινωνία μαζί του. Ο Β.Τ. του είπε ότι αν δε του έλεγα εγώ αυτό, δεν θα το πίστευε και έτσι εγώ φώναξα για να με ακούσει ο Β.Τ. : «Αυτό που σου λέει ο Μάριος είναι σωστό».

Μόλις με άφησε ο Μ.Λ., την ίδια μέρα, είπα στον Β.Τ. τι ακριβώς είχε γίνει και τις απειλές του Μ. Λ. για αυτόν και την οικογένεια του.

Για αυτό το λόγο το βράδυ της ίδιας μέρας πήγα με τον αδελφό μου στο Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου για να καταγγείλω αυτό που είχε γίνει.

Τον Β.Τ. τελευταία φορά τον είδα τη Μεγάλη Παρασκευή του 2016 , όταν κλήθηκε για να καταθέσει για την επικοινωνία που είχε μ εμένα και τον Μ.Λ. τη Μεγάλη Δευτέρα.

Από εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα, δεν είχα καμία απολύτως επικοινωνία με τον Β.Τ.

Μάθαινα όμως οτι ο Β.Τ. και ο Μ.Λ. μιλάνε και αυτό ήταν κάτι που με ενοχλούσε.

Δεν ξέρω τι λέγανε οι δυό τους, όμως όσες φορές είχα συναντήσει τυχαία τον Μ.Λ. στο σχολείο των παιδιών, μου έλεγε ότι με τον Β.Τ. τα λένε και ότι του έχει εκμυστηρευτεί πράγματα.

Απ' όσο καταλάβαινα δηλαδή ο Β.Τ. και ο Μ.Λ. δεν είχαν καμία διένεξη μεταξύ τους.

Ποτέ δεν μου είχε πει ο ένας ή ο άλλος ότι είχε δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα ανάμεσά τους.

Πώς φτάσαμε σήμερα σε αυτό το σημείο, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω. Ακόμη και τώρα δεν έχω πιστέψει αυτά που μου λέτε. Με το Μ.Λ. μπορεί να είχαμε όλα αυτά τα προβλήματα που σας είπα παραπάνω αλλά δεν έπαψα ποτέ να τον αγαπάω.

Μάλιστα, σε όσους έλεγα ότι ακόμη αγαπάω τον Μ.Λ. μου έλεγαν ότι είμαι τρελή, γιατί δεν είναι φυσιολογικό με όλα αυτά που έχουν γίνει μεταξύ μας να έχω ακόμη αισθήματα για αυτόν τον άνθρωπο.

Επειδή όμως είμαι πάρα πολύ συγχυσμένη αυτή τη στιγμή, θα σας παρακαλούσα να σταματήσουμε κάπου εδώ. Κάτι άλλο αυτή τη στιγμή, δεν έχω να σας πω».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα