Τι λέει ο δικηγόρος του Παραολυμπιονίκη που σκότωσε τον ξενοδόχο στο Μοσχάτο

Σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι τέθηκε μετά την απολογία του ο 39χρονος παραολυμπιονίκης, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή, διαφοροποιήθηκε από την κατάθεση που είχε δώσει στις αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, αρχικά είχε υποστηρίξει πως το όπλο, με το οποίο έγινε το φονικό ανήκε στο θύμα. Αυτό όμως αποδείχθηκε ανακριβές, καθώς φαίνεται τελικά να ανήκε στον κατηγορούμενο παραολυμπιονίκη, με τον 39χρονο να υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Ενώπιον του ανακριτή κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης και ο προπονητής του παραολυμπιονίκη ενώ έξω από το ανακριτικό γραφείο βρίσκονταν από το πρωί οι γονείς και ο αδελφός του προκειμένου να του συμπαρασταθούν.

Εξερχόμενος από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο συνήγορος υπεράσπισης, Πέτρος Μαντούβαλος, δήλωσε:

«Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την εξέλιξη της δικαστικής διαδρομής. Εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε απολογούμενο ο όρος της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο παραολυμπιονίκης κρίθηκε δράστης υπό ειδικές συνθήκες. Η υπεράσπιση δηλώνει ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή.

Δήλωσε τη λύπη του για αυτό που συνέβη. Το καλύτερο ήταν ότι ο ίδιος υπήρξε ειλικρινέστατος στην απολογία του. Ο κατηγορούμενος είπε πως υπήρξε αντιδικία σφοδρή μετά και την προκλητική παρουσία της άλλης πλευράς».

Ο έτερος συνήγορός του Νίκος Σιαβέλης δήλωσε από την πλευρά του ότι ο κατηγορούμενος "Ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως δεν είχε πρόθεση να προχωρήσει σε ανθρωποκτονία".

 

enikos

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ