Έγκλημα στο Μοσχάτο: Τα πρόσωπα της τραγωδίας...Τι είπε ο Παραολυμπιονίκης για τη δολοφονία

Νεα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την δολοφονία 47χρονου από τον 39χρονο παραολυμπιονίκη  μέσα στο πρακτορείο που είχε ο παραολυμπιονίκης στην οδό Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο.

Απόλυτη ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας με δράστη τον 39χρονο ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ, παραολυμπιονίκη της Κολύμβησης.

Το θύμα δεν ήταν τελικά υπάλληλος του δράστη στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, αλλά ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στον Πειραιά και το όπλο ανήκε στον ίδιο.

Συμφωνα με πηγές αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. το θυμα, 47 χρονών, ήταν ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο Νέο Φάληρο .

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 39χρονος παραολυμπιονίκης διατηρούσε δεσμό με την εν διαστάσει σύζυγο του 47χρονου.

Σύμφωνα με τον δράστη της άγριας δολοφονίας, ο ξενοδόχος πήγε αργά το βράδυ στο πρακτορείο του 39χρονου παραολουμπιονίκη, στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Ποσειδώνος , για να εκαθαρίσουν προσωπικό τους ζήτημα...Μετά από εκεί δεν άργησε να ξεσπάσει ο καυγάς  που οδήγησε στην τραγωδία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αλλά και όσα υποστήριξε ο 39χρονος το 22άρι πιστόλι δεν ανήκει στον ίδιο αλλά στο θύμα, που για αυτό διέθετε άδεια καθώς ήταν μέλος σκοπευτικού ομίλου. Φαίνεται ότι χθες το βράδυ ο 47χρονος έφτασε με το μηχανάκι του στο πρακτορείο προκειμένου να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Ο παραολυμπιονίκης υποστήριξε στους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι τον συνέλαβαν στο σπίτι του  λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό του πτώματος του ξενοδόχου στο πρακτορείο,οι δύο άνδρες λογομάχησαν και ο ξενοδόχος άρχισε να τον κτυπά απειλώντας τον. Ο 39χρονος υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια της συμπλοκής εκπυρσοκρότησε το όπλο, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου ξενοδόχου.

Στο σημείο, πάντως, της ανθρωποκτονίας βρέθηκαν πέντε κάλυκες από το 22αρι όπλο, που κατείχε  ο 47χρονος. Το όπλο βρέθηκε από αστυνομικούς μέσα στο πρακτορείο.

Σημειώνεται, ότι το ίδιο το θύμα τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε ότι τον έχουν πυροβολήσει. Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, εξέπνευσε. Ο παραολυμπιονίκης αμέσως μετά το περιστατικό κατέβασε τα ρολά του πρακτορείου και ενώ το θύμα ήταν στο έδαφος και πήγε στο σπίτι του όπου και συνελήφθη, λίγη ώρα αργότερα.

Το θύμα όπως αναφέρει το iefimerida.gr πήγε χθες το βράδυ οπλισμένος  στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του παραολυμπιονίκη με σκοπό και ξεκίνησε ένα άγριος καβγάς. Τότε ο 47χρονος έβγαλε το όπλο και το έστρεψε κατά του 39χρονου. Στη συνέχεια και σύμφωνα με όσα έχει πει στην αστυνομία ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΟΠΑΠ, αφόπλισε τον 47χρονο και πάνω στη συμπλοκή τον πυροβόλησε πέντε φορές. Στη συνέχεια είπε πως τα έχασε, δεν ήξερε τι να κάνει και πήγε σπίτι του, περιμένοντας την αστυνομία. Συγκεκριμένα είπε «δεν ήθελα το το κάνω ήταν μια παρόρμηση της στιγμής τσακωθήκαμε για προσωπικούς λόγους, θόλωσα, πήρα το πιστόλι και τον πυροβόλησα. Μετά δεν ήξερα τι να κάνω. Βγήκα από το μαγαζί την ώρα που έρχονταν οι αστυνομικοί και πήγα στο σπίτι. Λίγο αργότερα ήρθαν εκεί και τους είπα τι έχει γίνει».

Ο 39χρονος παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, ο οποίος έχει ομολογήσει από την πρώτη στιγμή ότι ήτααν ο δράστης, αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας ενώπιον του εισαγγελέα.

Ποιος είναι ο 39χρονος Παραολυμπιονίκης

Ο 39χρονος Παραολυμπιονίκης  Βασίλης Τσαγκάρης, έμεινε παράλυτος στα πόδια ύστερα από τροχαίο ατύχημα που είχε το 2002. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε επιστρέφοντας τότε από την προπόνησή του εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε προκαλώντας του σοβαρά τραύματα.

Το 2004 ξεκινά και πάλι την κολύμβηση σε ομάδα του Μοσχάτου με σημαντικές διακρίσεις για την Ελλάδα. Το 2010 είχε κατέλθει και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά με το συνδυασμό «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία».

Αυτός είναι ο 47χρονος, θύμα της δολοφονίας στο Μοσχάτο

Ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας ενός 47χρονου άνδρα αργά το βράδυ της Πέμπτης σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ, με δράστη έναν 39χρονο γνωστό Παραολυμπιονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είναι ο Μάριος Λουκόπουλος, ηλικίας 47 ετών, ήταν Διευθυντής ξενοδοχείου στο Νέο Φάληρο, ενώ ήταν χήρος. Παράλληλα, ασχολούταν αρκετά με τα όπλα, ενώ ήταν Γενικός Γραμματέας του Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου, «Βεληνεκές».

Στα social media του θύματος, υπάρχουν φωτογραφίες όπου ο ίδιος ποζάρει με πιστόλια, καθώς και φωτογραφίες την ώρα που πυροβολεί ο ίδιος με πιστόλι αλλά και με αυτόματο σε πεδίο βολής, στο πλαίσιο δραστηριότητας του Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου.

Το χρονικό του εγκλήματος

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ στο Μοσχάτο στο πρακτορείο ΟΠΑΠ στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Ποσειδώνος όταν ο ιδιοκτήτης και παραολυμπιανίκης Β.Τ. είχε έντονη λογομαχία με τον 47χρονο υπάλληλό του και μετά από λίγα λεπτά ακούστηκε πυροβολισμός. Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία. Οταν έφτασαν στο σημείο περιπολικά στο πρακτορείο ήταν κατεβασμένα τα ρολά.

Οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα και εντόπισαν ένα άνδρα νεκρό, ο οποίος είχε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι. Αμέσως η αστυνομία ξεκίνησε την αναζήτηση του ιδιοκτήτη του πρακτορείου ΟΠΑΠ,γνωρίζοντας πως πρόκειται για γνωστό παραολυμπιονίκη της κολύμβησης. Μετά από λίγα λεπτά τον εντόπισαν και εκείνος ομολόγησε πως πυροβόλησε και σκότωσε τον 47χρονο υπάλληλό του. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται για το πως έφτασε τελικά ο 39χρονος παραολυμπιονίκης να δολοφονήσει τον 47χρονο.

Οι μαρτυρίες των περιοίκων συγκλονίζουν

Μέσα στη νύχτα ακούστηκαν φωνές. Ο 39χρονος και ο 47χρονος ακούγονταν να φωνάζουν. Αντάλλασσαν βαριές κουβέντες. Ο καβγάς, λένε οι περίοικοι κράτησε ώρα. Ξαφνικά ακούστηκε ήχος πυροβολισμού και όλα τελείωσαν.

Οι περίοικοι ενημέρωσαν την αστυνομία. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο σημείο η Άμεση Δράση. Οι αστυνομικοί είδαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit.gr ένα άτομο με αναπηρία να απομακρύνεται, αλλά δεν μπόρεσαν να συνδέσουν την παρουσία του με το έγκλημα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τα ρολά του πρακτορείου κατεβασμένα. Όταν τα “σήκωσαν” είδαν μέσα σε μια λίμνη αίματος έναν άνδρα.

Αμέσως ζήτησαν από περιοίκους να τους ενημερώσουν για τον ιδιοκτήτη και τότε εκείνοι τους υπέδειξαν το σπίτι του παραολυμπιονίκη το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Οι αστυνομικοί πίστεψαν αρχικά ότι επρόκειτο για ληστεία κατά τη διάρκεια της οποίας ο ιδιοκτήτης δέχθηκε τα πυρά των κακοποιών και έτσι πήγαν στο σπίτι με στόχο να εντοπίσουν κάποιους από τους συγγενείς του ιδιοκτήτη του πρακτορείου.

Εκεί συνάντησαν το άτομο με την αναπηρία που είχαν δει να απομακρύνεται από το πρακτορείο. Όταν τον ρώτησαν τι είχε συμβεί, εκείνος τους απάντησε ότι εκείνος ήταν ο δράστης και πως το θύμα ήταν ο 47χρονος υπάλληλός του.

Επαναλάμβανε συνεχώς ότι διέπραξε το έγκλημα καθώς υπήρχαν προσωπικές διαφορές μεταξύ τους. Δεν αποκάλυψε ποια ήταν ακριβώς η διαφορά, όμως από τις μαρτυρίες των περιοίκων που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει την πρώτη εικόνα.

Οι δυο άνδρες ήταν όπως όλα δείχνουν ερωτικοί αντίζηλοι. Είχε μπει ανάμεσά τους μια γυναίκα. Όπως περιέγραψαν μάρτυρες που άκουσαν τον καβγά, λίγο πριν το φονικό, η αιτία ήταν μια γυναίκα.

Ο 39χρονος αρνείται πάντως να δώσει λεπτομέρειες. Έχει ομολογήσει, σύμφωνα πάντα με πηγές της αστυνομίας, το έγκλημα, αλλά δεν λέει τίποτε περισσότερο παρά μόνο τη φράση ότι είχε προσωπικές διαφορές με τον 47χρονο.

Η είδηση πάντως πάγωσε του πάντες. Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί από τη γειτονιά όπου μεγάλωσε ο 39χρονος παραολυμπιονίκης μιλούν για έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή υπήρξε ευγενικός και καλοσυνάτος, ένας μαχητής της ζωής για τον οποίο κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα μπορούσε να σκοτώσει.

Ο πατέρας του καθ'ομολογία δράστη μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα είπε ότι, είδε τα αίματα στην είσοδο του πρακτορείου του γιου του και νόμιζε ότι ήταν δικά του, ηρέμησε και στη συνέχεια σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι δράστης ήταν ο γιος του.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα