Έγκλημα στην Κοζάνη: Η απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών της Ανθής Λινάρδου

Με οριστική απόφαση του Μονομελές Πρωτοδικείου Κοζάνης, ανατέθηκε η γονική μέριμνα των τριών ανήλικων παιδιών, στη μητέρα της άτυχης Ανθής Λινάρδου, ενώ εκδόθηκε και η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων για την επικοινωνία των παιδιών με τον παππού και τη γιαγιά της πατρικής γραμμής.

Έπειτα από μία μακρά δικαστική διαδρομή, η κ. Παρασκευή Σαββίδου δήλωσε στο kozanilife.gr: «Προ δυο εβδομάδων εκδόθηκε η απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, με την οποία έγινε δεκτή καθ” ολοκληρίαν η αίτηση της Παρασκευής Λινάρδου, για να της ανατεθεί αποκλειστικά η γονική μέριμνα των τριών ανήλικων εγγονών της, η οποία αφαιρέθηκε καθ” ολοκληρίαν από τον πατέρα τους και απορρίφθηκε στο σύνολό της η αντίστοιχη αίτηση που κατέθεσε η πατρική γραμμή».

Μέχρι στιγμής, η πατρική πλευρά, δεν φαίνεται να έχει ασκήσει Έφεση, όπως έχει το δικαίωμα για τη γονική μέριμνα των παιδιών, ενώ δεν έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα που τους το επιτρέπει.

Η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων για την επικοινωνία των παιδιών με τον παππού και τη γιαγιά της πατρικής πλευράς, που βρίσκονται στο Βελβεντό Κοζάνης, ορίζει την επικοινωνία τους, κάθε πρώτο και τρίτο Σαββατοκύριακο του μήνα, χωρίς όμως το δικαίωμα της διανυκτέρευσης. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να βλέπουν τα εγγόνια τους εφόσον μεταβούν στην Αθήνα, χωρίς όμως να μπορούν να διανυκτερεύσουν μαζί τους.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει στις αρχές του 2016.  Η αποκάλυψη της δολοφονίας «πάγωσε» την κοινή γνώμη που για μέρες παρακολουθούσε τις εκκλήσεις του συζύγου - δολοφόνου να επιστρέψει στο σπίτι και τα τρία παιδιά της η Ανθή.

Ο Τάσος Τσιουχάρας, αρχικά, είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη στην εξαφάνιση της συζύγου του και συμμετείχε, δήθεν, στις έρευνες της αστυνομίας για την ανεύρεσή της. Μάλιστα, είχε καταφέρει να παραπλανήσει τους αστυνομικούς και να τους πείσει ότι η 37χρονη τον εγκατέλειψε.

Όταν εντοπίστηκε το πτώμα της άτυχης γυναίκας στο χωράφι, το οποίο ο δράστης είχε οργώσει με το τρακτέρ του για να εξαφανίσει τα στοιχεία της αποτρόπαιης δολοφονίας, είπε ψυχρά με κυνισμό στους αστυνομικούς: «Εγώ την σκότωσα και ας φάω και ισόβια... ».

kozanilife.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα