Πορεία των αγροτών προς την πλατεία Κουμουνδούρου

Πορεία προς την πλατεία Κουμουνδούρου πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι αγρότες από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία, οι οποίοι νωρίτερα είχαν συγκέντρωση στην Πλατεία Βάθη, όπου και σημειώθηκαν επεισόδια

Ένταση σημειώθηκε, πριν από λίγη ώρα, με ρίψη χημικών, όταν κάποιοι αγρότες προσπάθησαν να επιτεθούν εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ, που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά το επεισόδιο έληξε όταν ψυχραιμότεροι αγρότες τούς συγκράτησαν.

Λόγω του συλλαλητηρίου έκλεισαν όλοι οι δρόμοι που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Βάθη. Παράλληλα, οι οδοί Αχαρνών και Λιοσίων έχουν κλείσει από το ύψος της Ηπείρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των λιμεναρχείων από τα Χανιά κατέφθασαν 160 αγρότες με το Κρήτη ενώ από το Ηράκλειο το Ρέθυμνο και το Λασίθι 750.

Οι αγρότες από το Ηράκλειο και το Λασίθι, μετά την άφιξή τους το πρωί στον Πειραιά, συναντήθηκαν με τους συναδέλφους τους από το Ρέθυμνο και τα Χανιά και με τον ηλεκτρικό από τον σταθμό του Πειραιά έφθασαν στην πλατεία Βάθη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να πραγματοποιήσουν την διαμαρτυρία τους.

Στα πλοία μαζί με τους αγρότες έχουν επιβιβασθεί και εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων προκειμένου να στηρίξουν την κινητοποίηση των αγροτών και να συμπαρασταθούν στα αιτήματα τους.

Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών αλλά και αγρότες τόσο από την Πελοπόννησο όσο και από περιοχές της Μακεδονίας, που αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα η με λεωφορεία ή αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα