Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ οι αγρότες. Παρατεταγμένες κλούβες των ΜΑΤ

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν οι αγρότες. Κι εκεί, όπως και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τους υποδέχτηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και κλούβες...

Πορεία προς την πλατεία Κουμουνδούρου πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι αγρότες από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία, οι οποίοι νωρίτερα είχαν συγκέντρωση στην Πλατεία Βάθη, όπου και σημειώθηκαν επεισόδια.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αγρότες άρχισαν να σπάνε με μαγκούρες κλούβες των ΜΑΤ, που είχαν κάνει φραγμό μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, γεγονός που τους εξόργισε.

Η αστυνομία "απάντησε" με ρίψη χημικών, ενώ προσπάθησε να απωθήσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι διασκορπίστηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Βάθη.

Άκαρπη η διαπραγμάτευση για την είσοδο των αγροτών στο υπουργείο

Άκαρπη απέβη η διαπραγμάτευση της 8μελούς επιτροπής των αγροτών με τις αστυνομικές δυνάμεις για να μπουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να καταθέσουν τα αιτήματά τους. Το υπουργείο δεν δέχτηκε την παρουσία των Μέσων στη συνάντηση και η επιτροπή δεν μπήκε μέσα.

Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία μετά την ένταση, το ξύλο και τα χημικά που έπεσαν νωρίτερα ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους αγρότες από την Κρήτη.

Ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου μετά τα επεισόδια δήλωσε χαρακτηριστικά: Άλλο ο διάλογος τον οποίο επιδιώκουμε και υπηρετούμε και άλλο ο τραμπουκισμός. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το αγροτικό κίνημα, αντίθετα το συκοφαντούν και το υπονομεύουν, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, με αφορμή τα επεισόδια στην Πλατεία Βάθη κατά τη συγκέντρωση των αγροτών από την Κρήτη.

«Παρότι», αναφέρει, «δεν υπήρξε κανένα αίτημα για συνάντηση μέχρι την ώρα της συγκέντρωσης, θεώρησα ο ίδιος σκόπιμο να βρίσκομαι στο υπουργείο για ενδεχόμενο αίτημα. Πράγματι, δε, όταν υποβλήθηκε, ανταποκριθήκαμε και δεχτήκαμε να συναντηθούμε με αντιπροσωπεία τους».

Ωστόσο, σημειώνει ότι «δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να επιτρέψουμε ή ακόμα και να διευκολύνουμε την κατάληψη του υπουργείου από ακραία στοιχεία, τα οποία και πέρυσι χωρίς καμία αφορμή προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς που διακύβευσαν ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων».

«Οι πόρτες του υπουργείου», καταλήγει στη δήλωσή του, «είναι πάντα ανοιχτές. Σε καθημερινή βάση υπάρχουν συναντήσεις του υπουργού και της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας με εκπροσώπους των αγροτών από όλη την Ελλάδα και βεβαίως και από την Κρήτη».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα