Εθισμένος σε online game βίας ο μανιακός δολοφόνος του ταξιτζή

Η περίπτωση ψυχοπαθητικής προσωπικότητας εθισμένης σε προσομοιώσεις δολοφονιών μέσω… online gaming (διαδικτυακά παιχνίδια) είναι μία ακόμη απομακρυσμένη πτυχή, που ερευνούν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, για το «βουβό» δολοφόνο του 52χρονου οδηγού ταξί στην Κηφισιά.

Πέρα από την παραδοσιακή έρευνα αναζήτησης στοιχείων και μαρτύρων, πόρτα πόρτα, δρόμο δρόμο, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, σε δεύτερο χρόνο, θα επιδοθούν και σε μία ηλεκτρονική έρευνα αναζήτησης «αποτυπωμάτων» χρηστών, που χρησιμοποιούν οικιακές συνδέσεις και συμμετέχουν σε διαδικτυακά παιχνίδια βίας και δολοφονιών στους δρόμους.

Κάποιες από τις τελευταίες εκδόσεις παιχνιδιών τέτοιου τύπου, που συμπεριλαμβάνουν και σενάρια εξόντωσης αυτοκινητιστών, έχουν συσχετιστεί, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, με μαζικές δολοφονίες ατόμων αλλά και με μεμονωμένες περιπτώσεις εγκλημάτων ακόμη και… οδηγού ταξί. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, παρότι εκτιμούν ότι ο δράστης έχει εμμονή προς τους οδηγούς ταξί, έχοντας ως κίνητρο κάποιο ασήμαντο περιστατικό που προκάλεσε το δολοφονικό του μένος, δεν μπορούν να αποκλείσουν έναν παράλληλο εθισμό σε βίαια διαδικτυακά παιχνίδια που του έδωσαν την «ιδέα» πραγμάτωσης των δολοφονικών του ενστίκτων.

Ο εθισμός σε τέτοια παιχνίδια συνδυαστικά με ένα διαταραγμένο ψυχικό κόσμο, όπως εξηγούν ειδικοί, οδηγεί σε ακραίες πράξης, χωρίς ίχνος λογικής, που μπορεί να αποβούν μοιραίες είτε για τους ίδιους τους παίκτες είτε για τα ξένα πρόσωπα. Κάποιες δολοφονίες που συνέβησαν σε διάφορα σημεία του πλανήτη διαπράχθηκαν σε στιγμές αδυναμίας ή ψυχικής διαταραχής, που ο θύτης είχε χάσει τον εαυτό του στον εξωπραγματικό κόσμο των παιχνιδιών ή που απλά επηρεάστηκε από τη βία που παρακολουθούσε καθημερινά.

Grand Theft Auto IV: Δολοφονία οδηγού ταξί

Το 2008 ένας Ταϊλανδός ταξιτζής μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον 19χρονο Polwat Chino, ο οποίος, αντί να πληρώσει για την κούρσα του, μαχαίρωσε και έκλεψε τον άτυχο 54χρονο. Ο νεαρός κατά την απολογία του στις Αρχές δήλωσε ότι είχε επηρεαστεί από το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto. Μάλιστα, ο ίδιος επιχείρησε να πραγματοποιήσει με το ταξί μία από τις τρελές διαδρομές του παιχνιδιού, που δήλωσε ότι είχε εθιστεί, την ώρα που το άψυχο σώμα του ταξιτζή βρισκόταν στο διπλανό κάθισμα.

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα