Είναι μανιακός, θέλει να σκοτώσει, όχι να φοβίσει

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μανιακού δολοφόνου, που εκτέλεσε, τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έναν 52χρονο οδηγό ταξί στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο ίδιος δράστης είχε πυροβολήσει έναν 32χρονο οδηγό ταξί την 11η Φεβρουαρίου, πάλι στην ίδια περιοχή, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει θανάσιμα.
Η αστυνομία αναζητά κάθε στοιχείο που θα την οδηγήσει στα ίχνη του μανιακού ενώ ζητά από ταξιτζήδες να καταθέτουν οτιδήποτε γνωρίζουν που θα τους βοηθήσει να βρουν το δολοφόνο.
Πολλοί οδηγοί ταξί σπεύδουν στην ασφάλεια και δίνουν πληροφορίες, χωρίς να τους έχει καλέσει η αστυνομία. Πολλές από τις μαρτυρίες που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί δεν έχουν αξιολογηθεί ως σοβαρές, όμως κάποια περιστατικά, που είχαν σημειωθεί στην Κηφισιά, εξετάζονται με προσοχή, καθώς δεν αποκλείεται ο δράστης πριν προχωρήσει στις επιθέσεις με το όπλο, να είχε εμπλακεί σε μικροεπεισόδια με οδηγούς ταξί.
Αναζητούν απαντήσεις στο GPS

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) που είχε στο ταξί ο άτυχος 52χρονος και η διαδρομή που ακολούθησε το όχημα μέχρι την Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά, σημείο που είχε γίνει και η προηγούμενη δολοφονική ενέργεια. To GPS έχει αποτυπώσει το δρομολόγιο που ακολούθησε την μοιραία νύχτα ο 52χρονος, που έμελλε να είναι και το τελευταίο του.
Ο άτυχος αυτοκινητιστής, σύμφωνα με τον Antenna, ξεκίνησε από το σπίτι του στη Νέα Ιωνία, στις 22:19 το βράδυ της Τετάρτης. Μέσω Πεύκης και Αμαρουσίου, βγήκε στη λεωφόρο Κηφισίας. Λίγο πιο πάνω από το ΚΑΤ, έστριψε δεξιά στο Ζηρίνειο, μετά από μία μικρή στάση, στη οδό Λεβίδου. Εκεί θεωρούν οι αστυνομικοί ότι πιθανότατα επιβίβασε τον δράστη.
Μετά από 28 λεπτά από την αναχώρησή του από το σπίτι, στις 22:47, σταμάτησε στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Κοκκιναρά, με το στίγμα του GPS να μεγαλώνει. Εκεί βρέθηκε νεκρός ο 52χρονος

Το όχημα, σύμφωνα με το στίγμα που έδινε, δεν φαίνεται να έχει κάνει στάση μεγάλης διάρκειας, αλλά πολλές και μικρές που μπορεί να αποδοθούν από ακινητοποιήσεις σε φανάρια ή στιγμιαίες για την επιβίβαση πελατών.

Από αυτή τη διαδρομή και τα επίμαχα σημεία εκτίμησης επιβίβασης, οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας ευελπιστώντας να εντοπίσουν τον δολοφόνο, πριν επιβιβαστεί στο ταξί. Αυτή η έρευνα εστιάζεται επίσης στα χρονικά σημεία που ακολούθησαν των επιθέσεων, με στόχο τον εντοπισμό του δράστη να κινείται πεζός κατά τη διαφυγή του.

Τι έγινε λοιπόν στα 28 λεπτά της διαδρομής;

Γιατί ο μανιακός επιλέγει την οδό Χαριλάου Τρικούπη; Είναι κάτοικος της περιοχής;
Ποιο το κίνητρο του δράστη;
Πρόκειται για όπλο με σιγαστήρα ή απλώς δεν άκουσε κανείς κάτοικος τίποτα;

Σε αυτά τα βασικά ερωτήματα προσπαθούν να βρουν απαντήσεις οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής προκειμένου να φθάσουν στα ίχνη του δράστη.
Οι αρμόδιοι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι οι δολοφονικές διαδρομές είναι «τοπικού» χαρακτήρα και επικεντρώνουν τις έρευνες σε Κηφισιά, Εκάλη, Βαρυμπόμπη και Νέα Ερυθραία.

«Είναι μανιακός... θέλει να σκοτώσει, όχι να φοβίσει»
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ο δράστης είναι εμμονικός και θέλει νεκρούς τους ταξιτζήδες. «Δεν θέλει απλά να τους τρομοκρατήσει, θέλει να τους σκοτώσει. Και την πρώτη φορά ήθελε να δολοφονήσει τον 32χρονο ταξιτζή που σώθηκε από θαύμα. Δεν ήξερε τις δυνατότητες του όπλου που είχε μετασκευάσει. Ο 32χρονος σώθηκε επειδή τον πυροβόλησε εξ επαφής», αναφέρουν αστυνομικοί και κάνουν λόγο για μανιακό δολοφόνο ταξιτζήδων.
Από το συγκεκριμένο όπλο εξαιτίας της μετασκευής, η ταχύτητα της βολίδας μειώνεται στο 50%, ενώ αν έχει σιγαστήρα πέφτει στο 30%. Έτσι εξηγούν οι αστυνομικοί το γεγονός ότι στην περίπτωση του 32χρονου οι σφαίρες δεν διαπέρασαν το κρανίο του, επειδή ο δράστης πυροβόλησε εξ επαφής πριν η βολίδα προλάβει να αναπτύξει την απαιτούμενη δολοφονική ταχύτητα, ενώ τον βρήκαν σε σκληρό οστό.

Στην περίπτωση όμως του 52χρονου ο δράστης τον έχει πυροβολήσει από απόσταση σχεδόν μισού μέτρου, στην βρεγματική χώρα, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να τον πλήξουν θανάσιμα.
Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι ο δράστης έχει τελικά πυροβολήσει τρεις φορές εναντίον του 52χρονου, καθώς μέσα στο όχημα βρέθηκαν δύο κάλυκες και μία βολίδα, η οποία ενδεχομένως προσέκρουσε σε κάποιο σταθερό αντικείμενο ή δεν είχε την δύναμη να πλήξει το θύμα.

newsbomb.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα