Ζωντανεύει ξανά στο Εφετείο η δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Η τραγωδία με θύμα τον Μάριο Παπαγεωργίου, ζωντανεύει ξανά την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, ξεκινά  η δίκη για την απαγωγή και δολοφονία του άτυχου νέου,  που είχε αναβληθεί τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ήταν  Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012 όταν η οφθαλμίατρος Βαρβάρα Θεοδωράκη είδε για τελευταία φορά το μονάκριβο γιο της. Σήμερα με όση δύναμη της μένει,  ζητά δικαίωση.

Απαιτεί να μιλήσουν αυτοί,  που η Δικαιοσύνη έκρινε ως υπαίτιους για τη δολοφονία του αγαπημένου της παιδιού. Ζει με την ελπίδα ότι θα αποκαλυφθεί που βρίσκεται θαμμένος ο Μάριος,  για να του χαρίσει την κηδεία που του αξίζει και όχι αυτή που επέλεξαν οι δολοφόνοι του.

Ο Πέτρος Μιχαλεάκος «φίλος» για χρόνια της οικογένειας,  πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Στη σύζυγο του Βούλα Σιούταλου επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος.

Για την υπόθεση του Μάριου έχουν καταδικαστεί άλλα τέσσερα άτομα, ενώ δύο αθωώθηκαν.

Στον Αναστάσιο Μπασαντή, επιβλήθηκε η ποινή των 6 χρόνων με αναστολή, για άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης. Ο Αριστείδης Κορέντιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με αναστολή, για την ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος. Τα αδέλφια Γεράσιμος και Βασίλης Ταμπακάκης καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 και 2 χρόνων αντίστοιχα, που είναι εξαγοράσιμες. Οι τελευταίοι τρεις, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, συμμετείχαν στην απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη.

Αθώοι κρίθηκαν η σύζυγος του Κορέντιου, και ο Π.  Χ. , λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

anikolouli

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα