Που ψάχνουν στον μανιακό δολοφόνο της Κηφισιάς. Το προφίλ του

Το προφίλ του μανιακού δολοφόνου που σκότωσε έναν 52χρονο οδηγό ταξί στην Κηφισιά, και προσπάθησε να σκοτώσει έναν ακόμη, αναλύει η αστυνομία σε μια προσπάθεια να βρεθεί στα ίχνη του δολοφόνου.

Οι έρευνες για τη δολοφονία του 52χρονου οδηγού τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ παράλληλα γίνεται σύγκριση των στοιχείων της επίθεσης σε βάρος του 32χρονου οδηγού ταξί που δέχτηκε επίθεση στις 11 Φεβρουαρίου αλλά ευτυχώς επέζησε της επίθεσης.

Στις δυο δολοφονικές επιθέσεις υπάρχουν πολλά κοινά σημεία, παρ' ότι τα θύματα δεν είχαν κάποια σχέση μεταξύ τους. Και αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο δράστης είναι το ίδιο πρόσωπο.

Και ο 52χρονος οδηγός που τελικά κατέληξε και ο 32χρονος είχαν πυροβοληθεί ίδιες φορές και με το ίδιο όπλο. Η αστυνομία εντόπισε από τρεις κάλυκες και στις δυο επιθέσεις. Ενώ το όπλο φαίνεται πως είναι ένα 22αρι "πειραγμένο" όπλο με σιγαστήρα.

Επιπλέον, και τα δυο οχήματα ταξί ήταν ίδιας μάρκας.

Ενώ και στις δυο περιπτώσεις ο δράστης επιβιβάστηκε ως πελάτης που ζήτησε από τους οδηγούς να τον μεταφέρουν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά.

Ακόμη ένα κοινό σημείο είναι ότι σε καμια από τις δυο κούρσες ο δράστης δεν επέλεξε να πάρει ταξί από πιάτσα. Τον 52χρονο που τελικά κατέληξε, τον σταμάτησε στην περιοχή της Μεταμόρφωσης και επιβιβάστηκε στο ταξί του, ενώ τον 32χρονο που επέζησε, τον σταμάτησε σε δρόμο της Νέας Ερυθραίας και λίγο αφού είχε αποβιβάσει από το ταξί του μια γυναίκα.

Το γεγονός ότι ο δράστης δεν λήστεψε κανένα από τα δυο θύματα δείχνει ότι είχε σκοπό το δολοφονία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το προφίλ του μανιακού

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις και πληροφορίες, ο μανιακός δολοφόνος είναι 30χρονος και πιθανότατα Έλληνας.

«Κάθισε στο πίσω δεξί κάθισμα, είπε τον προορισμό και μετά δεν μίλησε, ενώ ξαφνικά όταν τα όχημα είχε μικρή ταχύτητα, έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε αθόρυβα τους οδηγούς ταξί στο κεφάλι. Στη συνέχεια έφυγε χωρίς να πάρει χρήματα», όπως περιέγραψε αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής στον Ελεύθερο Τύπο.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία έχει βρει και άλλα κοινά σημεία μεταξύ των δυο επιθέσεων, που όμως δεν έχουν ανακοινωθεί, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικές οι έρευνες.

Που ψάχνουν στον μανιακό δολοφόνο της Κηφισιάς

Τώρα οι αστυνομικοί επιχειρούν για να τον εντοπίσουν να κάνουν το μοιραίο για τον 52χρονο ταξίδι ανάποδα. Να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να δουν πότε ο μανιακός επιβιβάστηκε στο ταξί και που.

Με βάση τα στοιχεία από το GPS του ταξί οι αστυνομικοί γνωρίζουν τις διαδρομές του άτυχου οδηγού. Αναζητούν τώρα τα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον δράστη. Οι έρευνες κινούνται σε ένα “τρίγωνο” στα όρια Βαρυμπόμπης, Μεταμόρφωσης και Κηφισιάς.

Οι αστυνομικοί αναζητούν πλάνα από τις κάμερες για να μπορέσουν να δουν το πρόσωπο ή έστω τον σωματότυπο του δράστη ο οποίος ήδη γνωρίζουν πως είναι μεταξύ 25 και 35 ετών με βάση τη μαρτυρία του πρώτου οδηγού που κατάφερε να γλιτώσει.

Τα “τυφλά” σημεία, τα σημεία δηλαδή όπου δεν υπάρχουν κάμερες είναι πολλά, ωστόσο οι αστυνομικοί ελπίζουν στο λάθος του δράστη ή ελπίζουν εντοπίζοντας στο σημείο όπου επιβιβάστηκε να τον εντοπίσουν σε κάμερα της γύρω περιοχής με βάση την περιγραφή του οδηγού που επέζησε της πρώτης επίθεσης.

Ο μανιακός δολοφόνος ήθελε να σκοτώσει την πρώτη φορά αλλά δεν ήξερε το όπλο

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα