Ο μανιακός δολοφόνος ήθελε να σκοτώσει την πρώτη φορά αλλά δεν ήξερε το όπλο

«Και την πρώτη φορά ήθελε να σκοτώσει. Δεν ήξερε τις δυνατότητες του όπλου που είχε μετασκευάσει. Ο 32χρονος σώθηκε επειδή τον πυροβόλησε εξ επαφής», αναφέρουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, αναλύοντας την εκδικητική μανία που έχει επιδείξει ο δολοφόνος του 52χρονου οδηγού ταξί.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν πως οι δυνατότητες του μετασκευασμένου όπλου με σιγαστήρα ή του τροποποιημένου αεροβόλου είναι περιορισμένες. Από το συγκεκριμένο όπλο, εξαιτίας της μετασκευής, η ταχύτητα της βολίδας μειώνεται στο 50%, ενώ αν έχει σιγαστήρα πέφτει στο 30%. Ετσι εξηγούν οι αστυνομικοί το γεγονός ότι στην περίπτωση του 32χρονου οι σφαίρες δεν διαπέρασαν το κρανίο του, επειδή ο δράστης πυροβόλησε εξ επαφής πριν η βολίδα προλάβει να αναπτύξει την απαιτούμενη δολοφονική ταχύτητα, ενώ τον βρήκαν σε σκληρό οστό. Στην περίπτωση του 52χρονου, ο δράστης τον έχει πυροβολήσει από απόσταση σχεδόν μισού μέτρου, στη βρεγματική χώρα, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να τον πλήξουν θανατηφόρα.

Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι ο δράστης έχει τελικά πυροβολήσει τρεις φορές εναντίον του 52χρονου, καθώς μέσα στο όχημα βρέθηκαν δύο κάλυκες και μία βολίδα, η οποία ενδεχομένως προσέκρουσε σε κάποιο σταθερό αντικείμενο ή δεν είχε τη δύναμη να πλήξει το θύμα. Εκτός οχήματος βρήκαν έναν ακόμη κάλυκα από το ίδιο όπλο. Αν και η ταυτοποίηση των βολίδων από τα δύο περιστατικά δεν έχει έρθει επίσημα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ή τουλάχιστον δεν μπορεί να γίνει με απόλυτη πιστότητα, εξαιτίας της μετασκευής του όπλου και της αλλοίωσης των βολίδων, οι αστυνομικοί είναι κάτι παραπάνω από βέβαιοι ότι προέρχονται από το ίδιο όπλο.

Μεγάλο βάρος δίνουν αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση στον εντοπισμό του κινήτρου της εκδικητικής εμμονής, ερευνώντας το παρελθόν των θυμάτων και περιστατικά που ενδεχομένως σχετίζονται με το δράστη. Εξετάζουν αν οι επιθέσεις ήταν στοχευμένες προς τους συγκεκριμένους δύο οδηγούς, οι οποίοι ενδεχομένως πρωταγωνίστησαν σε ασήμαντα περιστατικά, τα οποία όμως θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή εκδίκησης για κάποιον με διαταραγμένη προσωπικότητα. Μια άλλη και επικρατέστερη ίσως εκδοχή που εξετάζεται είναι ο δράστης να έχει εμμονή γενικά προς τους οδηγούς ταξί, με αφορμή κάποιο περιστατικό που έχει προκαλέσει το δολοφονικό του μένος.

Ο 32χρονος που κατέθεσε εκ νέου στους αστυνομικούς της Ασφάλειας είπε πως δεν γνώριζε το 52χρονο θύμα, ωστόσο, και οι δύο κινούνταν στην περιοχή της Κηφισιάς εξυπηρετώντας πελάτες. Χαρακτηριστικό είναι πως και στο νεαρό οδηγό ταξί ο δράστης είχε δώσει ως προορισμό την οδό Χαριλάου Τρικούπη, στη συμβολή της με την οδό Μαυρομιχάλη, όπου δέχθηκε τους τρεις πυροβολισμούς από το «αθόρυβο» όπλο στο κεφάλι.

Το θύμα της απόπειρας δολοφονίας επανέλαβε στους αστυνομικούς: «Με σταμάτησε στο δρόμο στη Ν. Ερυθραία κοντά στο Καστρί. Μπήκε και κάθισε στο πίσω κάθισμα. Μου ζήτησε να τον μεταφέρω στην Κηφισιά στη Χαριλάου Τρικούπη. Φορούσε κουκούλα στο κεφάλι και αθλητικά ρούχα. Δεν μου μίλησε καθόλου κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Ξαφνικά ένιωσα το κάψιμο στο λαιμό και πρόλαβα να του πω, χωρίς να ξέρω τι έχει συμβεί, να μου τραβήξει το χειρόφρενο. Μετά έχασα τις αισθήσεις μου. Οταν συνήλθα είδα ότι δεν υπήρχαν τα κλειδιά του ταξί».

Οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι ο 52χρονος είχε φύγει από το σπίτι του στη Ν. Ιωνία για δουλειά αργά το απόγευμα της Τρίτης. Οι Αρχές γνωρίζουν τη διαδρομή και την περιοχή στα βόρεια προάστια από την οποία ο άτυχος οδηγός επιβίβασε στο ταξί του τον μετέπειτα δολοφόνο του. Από αυτή τη διαδρομή αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και οικιών που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν στις έρευνες. Μέχρι στιγμής, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., δεν έχει εντοπιστεί υλικό στα σημεία επιβίβασης και αποβίβασης του δράστη, στα οχήματα των δύο οδηγών, αλλά από τα σημεία διέλευσης των ταξί. Αυτή η έρευνα εστιάζεται στα χρονικά σημεία που ακολούθησαν των επιθέσεων, με στόχο τον εντοπισμό του δράστη να κινείται πεζός κατά τη διαφυγή του.

Που ψάχνουν στον μανιακό δολοφόνο της Κηφισιάς. Το προφίλ του

etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα