Νέα στοιχεία για τον μανιακό δολοφόνο του ταξιτζή στην Κηφισιά

Στην «πρόβα» δολοφονίας 18 ημέρες νωρίτερα, στην κατάθεση του θύματος που γλίτωσε από θαύμα, στο μετασκευασμένο πιστόλι με… σιγαστήρα, στις περιοχές κίνησης, την μεθοδολογία και στις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων αναζητούν τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, ίχνη του μανιακού δολοφόνου, που τα μεσάνυχτα της Τρίτης, σκότωσε έναν 52χρονο οδηγό ταξί στην Κηφισιά.

«Κάθισε στο πίσω δεξί κάθισμα, είπε τον προορισμό και μετά δεν μίλησε, ενώ ξαφνικά, όταν το όχημα είχε μικρή ταχύτητα, έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε ‘αθόρυβα’ τον οδηγό ταξί στο κεφάλι. Στη συνέχεια έφυγε χωρίς να πάρει χρήματα. Νωρίτερα είχε σταματήσει το ταξί ως ‘πελάτης’ σε απόμερο σημείο της Ν. Ερυθραίας έξω από το Καστρί» περιγράφει αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής για την μεθοδολογία που ακολούθησε ο δράστης στην απόπειρα ανθρωποκτονίας με θύμα έναν 32χρονο οδηγό ταξί μερικές ημέρες νωρίτερα και μόλις έξι οικοδομικά τετράγωνα από το σημείο που διαπράχθηκε η δολοφονία του 52χρονου τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν πως ο δράστης χρησιμοποιεί μετασκευασμένο όπλο με σιγαστήρα, ενδεχομένως και αεροβόλο που τροποποιήθηκε. Προσθέτουν ότι ίσως έκανε «πρόβα» στις 11 Φεβρουαρίου, … πειραματιζόμενος με το όπλο και στις 28 Φεβρουαρίου ακολούθησε το έγκλημα με τον ίδιο τρόπο. Τα στελέχη της αστυνομίας στρέφονται στη μνήμη του 32χρονου, θύμα της «πρόβας», ο οποίος είχε παραλάβει τον δράστη, νεαρής σχετικά ηλικίας, μετρίου αναστήματος, από την περιοχή της Ν. Ερυθραίας έξω από το Καστρί με κατεύθυνση την Κηφισιά, όπως ο ίδιος περιέγραψε. Αξιοσημείωτο είναι ότι η δολοφονία της Τρίτης έγινε στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, δρόμο τον οποίο είχε αναφέρει ως προορισμό του ο δράστης στον 32χρονο αυτοκινητιστή που πυροβολήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου. Το περιστατικό καταγράφηκε στις 20:00 βράδυ Σαββάτου, όταν έφθαναν κοντά στον προορισμό τους, με τον "πελάτη" να του ζητά να στρίψει στην οδό Μαυρομιχάλη. Κάποια στιγμή ο οδηγός, περιέγραψε, ότι ενώ βρισκόταν εν κινήσει, αισθάνθηκε έναν έντονο πόνο, κάψιμο και ζαλάδα στο κεφάλι του πίσω από το δεξί αυτί. Ζήτησε μάλιστα από τον «πελάτη» να τραβήξει το χειρόφρενο για να μην χτυπήσουν, κάτι που έκανε. Μετά ο 32χρονος λιποθύμησε. Ο δράστης φέρεται να πήρε τα κλειδιά του ταξί και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να πάρει χρήματα. Το θύμα της επίθεσης επικοινώνησε με συγγενείς του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ όπου οι γιατροί εντόπισαν σφηνωμένες στο κρανίο τρεις βολίδες πυροβόλου όπλου μικρού διαμετρήματος και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η αστυνομία ενημερώθηκε από τους γιατρούς και τους συγγενείς του νεαρού για το περιστατικό.

Ο 32χρονος, ανέφερε στους αστυνομικούς, ότι δεν έχει συγκρατήσει χαρακτηριστικά του προσώπου του, ωστόσο ήταν νεαρής σχετικά ηλικίας, περίπου 1.70, και φορούσε μαύρη αθλητική ζακέτα και φορούσε την κουκούλα της. Τη στιγμή που ένοιωσε τον έντονο πόνο, περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι δεν άκουσε ήχους πυροβολισμών, αναφορά που οδήγησε στην εκτίμηση ότι ήταν κάποιο όπλο με σιγαστήρα. Να σημειωθεί ότι από την εξερεύνηση του οχήματος δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό που μπορεί να ανήκαν στον δράστη.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για τον ίδιο δράστη, και κάνουν λόγο για ψυχοπαθητική προσωπικότητα με βαθιές εμμονές. Γι αυτόν τον λόγο αναζητούν στις επίμαχες περιοχές άτομα που ενδεχομένως έχουν εκδηλώσει βίαιες συμπεριφορές και έχουν νοσηλευτεί.

Η δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί, σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά. Ο δράστης πυροβόλησε με πιστόλι τον 52χρονο, εν κινήσει, στη δεξιά βρεγματική χώρα. Το ταξί κύλησε για λίγο, προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν λεωφορείο που περνούσε από το σημείο δεν μπορούσε να περάσει, γιατί το ταξί έκλεινε τον δρόμο και ο οδηγός του κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Όταν πλησίασε αντίκρισε νεκρό τον οδηγό και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Μέσα στο ταξί βρέθηκε ένας κάλυκας των 6,35 ΜΜ 25 AUTO (22άρι) και σε απόσταση 15 μέτρων από το όχημα ένας ακόμη ίδιου διαμετρήματος. Το θύμα είχε στην κατοχή του 200 ευρώ. Από την νεκροτομή ο ιατροδικαστής βρήκε δύο βολίδες στο κεφάλι του άτυχου θύματος. Οι κάλυκες και οι βολίδες μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να συγκριθούν με τις βολίδες από την προηγούμενη απόπειρα, για την τυπική ταυτοποίηση πως πρόκειται για τον ίδιο δράστη. Το ταξί έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξερεύνηση.

Η μοιραία διαδρομή του άτυχου οδηγού ταξί

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο πρόεδρος εταιρείας πολυτελών ταξί, με τον οποίο συνεργαζόταν ο αδικοχαμένος οδηγός ταξί στην κάμερα του ΑΝΤ1, δείχνοντας την μοιραία διαδρομή που ακολούθησε μέχρι τη στιγμή της δολοφονίας.

«Το πρόγραμμα που έχουμε μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε το ιστορικό της διαδρομής του ταξί. Ο οδηγός ξεκίνησε τη διαδρομή στις 22.30 και κατευθύνθηκε προς την Κηφισιά, ενώ δεν καταγράφεται η ώρα της επιβίβασης του δολοφόνου, μιας και δεν είχε μεγάλη διάρκεια» τόνισε ο κ. Σπύρος Μπότσαρης.

Δείτε το βίντεο:

Έκκληση οδηγού ταξί: Κάντε κάτι, φοβόμαστε

the toc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα