Τροχαίο Αθηνών - Λαμίας: Αγκαλιά για πάντα η Αποστολία και το 3χρονο αγγελούδι της

Σε κλίμα οδύνης έγιναν στην Πτολεμαΐδα οι κηδείες της 33χρονης γυναίκας και του τρίχρονου παιδιού της, που βρήκαν τραγικό θάνατο στο τροχαίο στην εθνική οδό. Τραγική φιγούρα ο πατέρας της οικογενείας.

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο το δράμα των οικογενειών που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο φρικτό τροχαίο της Αθηνών – Λαμίας. Δραματικές στιγμές, σπαραγμός και ένα μεγάλο γιατί από τους συγγενείς και φίλους της οικογένειας Πατμάνογλου.

Σε ένα φέρετρο κηδεύτηκαν η 33χρονη Αποστολία με τον 3χρονο γιο της, Παύλο, που έχασαν τις ζωές τους κατά τη μοιραία σύγκρουση με την Πόρσε στο 83ο χλμ της Εθνικής Οδού, σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης στην Πτολεμαΐδα.

Η μάνα και το παιδί της σαν να άκουσαν την ευχή του συζύγου και πατέρα και θα μείνουν αγκαλιά για πάντα.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης. Τραγική φιγούρα, ο σύζυγος της 33χρονης Αποστολίας και πατέρας του μικρού Παύλου, που σώθηκε από θαύμα καθώς είχε βγει από το όχημα δευτερόλεπτα πριν. Έφτασε στην εκκλησία υποβασταζόμενος και σύμφωνα με οικογενειακούς του φίλους έχει καταρρεύσει από τη στιγμή που είδε τα αγαπημένα του πρόσωπα στο ίδιο φέρετρο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία των δύο θυμάτων πραγματοποιείται στην Πτολεμαΐδα με συγγενείς φίλους, αλλά και άλλους ανθρώπους που δεν γνώριζαν την οικογένεια να βρίσκονται εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο στην άτυχη μητέρα και το μωρό της καθώς και να συμπαρασταθούν στον τραγικό πατέρα...

Η μητέρα και η αδελφή της Αποστολίας, συντετριμμένες, έφτασαν στην εκκλησία μαυροντυμένες και κρατώντας στα χέρια τους την φωτογραφία της 33χρονης.

Τα λόγια περισσεύουν και κανείς δεν μιλά. Μονάχα το γοερό κλάμα των συγγενών σπάζει την ζοφερή ατμόσφαιρα της κηδείας.

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου, που είδε την σύζυγο και το παιδί του να καίγονται μέσα στο αυτοκίνητό του στέκεται όρθιος με τη βοήθεια του αδελφού του και συγγενών, ενώ τα δάκρυα τρέχουν «ποτάμια» και από τις αδελφές και τους γονείς της άτυχης Αποστολίας. Από χθες κοντά στην οικογένεια βρίσκεται ο πνευματικός πατέρας του Υπάτιου. Ο ιερέας που μίλησε με τον τραγικό πατέρα λίγο μετά την τραγωδία...

 

 

Η κηδεία του συνοδηγού της Porsche, Ανδρέα Γεωργακόπουλου, θα γίνει αύριο, Πέμπτη από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη το πότε θα γίνει η κηδεία του Γιώργου Βακάκη.

Τροχαίο Πόρσε: «Μίλησαν» οι κάμερες του αυτοκινητόδρομου

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας το απόγευμα της Κυριακής στο οποίο σκοτώθηκαν τρεις νέοι άνθρωποι και ένα 3χρονο αγοράκι. Ωστόσο η τροχαία συνεχίζει τις έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο και κυρίως τι προηγήθηκε της εκτροπής της Porche και της πτώσης της σαν βολίδα πάνω στο σταθμευμένο Honda Civi.

Ο 41χρονος Υπάτιος Πατμάνογλου, ο πατέρας του 3χρονου αγοριού που σκοτώθηκε ακαριαία μέσα στο Honda Civic μαζί με την 33χρονη μητέρα, δίνει μια νέα διάσταση στην υπόθεση, κάνοντας λόγο για ένα δεύτερο αυτοκίνητο, ενός Audi R8, με το οποίο πιθανώς ο οδηγός της Porsche να έκανε κόντρες.

Οι κάμερες του αυτοκινητοδρόμου «μίλησαν» και σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο έδειξαν την ιλιγγιώδη ταχύτητα της Porsche που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης. Πρόκειται για κάμερες του αυτοκινητοδρόμου και όχι κάμερες που κόβουν κλήσεις.

Όπως αναφέρουν πηγές της τροχαίας στην εφημερίδα δεν φαίνεται να υπάρχει πιθανότητα εμπλοκής - σύγκρουσης τρίτου οχήματος. Όπως δείχνουν οι κάμερες και αναφέρει η εφημερίδα η Porsche κινούνταν με ταχύτητα άνω των 200 χιλιομέτρων την ώρα και φαίνεται να κάνει κάποιους ελιγμούς αλλαγής λωρίδας.

Η εκδοχή να έσκασε κάποιο λάστιχο δεν μπορεί να αποκλειστεί, ούτε και να επιβεβαιωθεί ακόμη.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας εντόπισαν τον οδηγό αυτοκινήτου μάρκας Μερσεντές, ο οποίος φαίνεται να ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είχε οπτική επαφή με το μοιραίο αυτοκίνητο. Το δικό του όχημα εμφανίζεται στο βίντεο στην αριστερή λωρίδα της εθνικής οδού να περνά 16 δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση της Πόρσε με το αυτοκίνητο μάρκας Honda Civic της οικογένειας. Ο συγκεκριμένος οδηγός φαίνεται να καταθέτει πως η Πόρσε τον είχε προσπεράσει κανονικά από αριστερά με μεγάλη ταχύτητα, σχεδόν ένα χιλιόμετρο πριν από το μοιραίο πάρκινγκ. Ο μάρτυρας κάνει λόγο για κάποια κομμάτια ελαστικού στο οδόστρωμα, τα οποία επιχείρησε να αποφύγει, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν αυτά βρίσκονταν σε σημείο πριν από το χώρο στάθμευσης ή κατά μήκος του μετά τη σύγκρουση.

Η Τροχαία έχει πάρει το υλικό από τις κάμερες τις εθνικής οδού ανά 4-5 χιλιόμετρα. Από την αμέσως προηγούμενη κάμερα και από το σημείο του δυστυχήματος δεν φαίνεται να εμπλέκεται άλλο όχημα μπροστά ή πίσω από την Πόρσε. Τα συντρίμμια των δύο οχημάτων βρίσκονται στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας στη Θήβα. Αναμένεται να οριστούν πραγματογνώμονες του Δημοσίου, ενδεχομένως και των οικογενειών.

Οι πραγματογνώμονες θα διαπιστώσουν -μεταξύ άλλων- το κατά πόσο ελαστικό χιονιού του 2006, που βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος, ανήκε στην Πόρσε. Σε περίπτωση που επαληθευτεί κάτι τέτοιο, ενδεχομένως τα παλιά και ακατάλληλα για μεγάλες ταχύτητες ελαστικά συνέβαλαν στο να ξεφύγει από κάθε έλεγχο το όχημα.

Συγκλονίζουν τα λόγια του τραγικού πατέρα

Ο τραγικός πατέρας, Yπάτιος Πατμάνογλου, ο οποίος έχασε τη γυναίκα και το 3χρονο παιδί του στο δυστύχημα που σημειώθηκε στο 83ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας περιέγραψε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τις δραματικές στιγμές που έζησε.

«Πάγωσα. Ήθελα να τους βγάλω, ήξερα ότι είναι νεκροί… Τους έδωσα το τελευταίο φιλί στο μέτωπο, τους αποχαιρέτησα… Ήθελε να τους πάρει η Παναγία φαίνεται, τι να πω…».

«Πιάνει φωτιά η τουαλέτα και σβήνουν όλα τα φώτα. Πέφτω κάτω και προσπαθώ να βγω γρήγορα έξω γιατί νόμιζα ότι έγινε έκρηξη μέσα στην τουαλέτα. Βγαίνοντας έξω, πήγα να πω στη γυναίκα μου, ‘Τι πήγα να πάθω ρε κορίτσι μου;’, και βλέπω το αυτοκίνητό μου κομμένο στα δύο. Δεν βλέπω το άλλο αυτοκίνητο. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι έγινε. Πηγαίνοντας προς τα κάτω είδα μια ζάντα από μία Porsche κι ένα νεκρό παιδί δίπλα».

Μέσα στο πένθος του βρίσκει το κουράγιο να συλλυπηθεί τους γονείς του νεαρού που οδηγούσε την Porsche και απαντά με μεγαλείο ψυχής σε όσους έστησαν λαϊκό δικαστήριο για τον οδηγό του αυτοκινήτου.

«Βλέποντας συνέχεια το βίντεο από το δυστύχημα, έλεγα γιατί δεν με πήρε κι εμένα, γιατί σώθηκα… Έβριζα τον εαυτό μου. Είναι δυνατόν να σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα κι εγώ να ζω ακόμη;»

Νωρίτερα ο πατέρας είχε αποχαιρετήσει τη γυναίκα του με ένα μήνυμα στον λογαριασμό της στο Facebook, γράφοντάς της:

«Αγάπη μου γλυκιά, καλό παράδεισο. Να έχεις αγκαλιά τον Παυλάκη μας. Κάποτε θα έρθω να σας βρω. Σας λατρεύω».

 

Οι κάμερες μίλησαν για τη φονική σύγκρουση με τέσσερις νεκρούς

Τα σπαρακτικά λόγια της μάνας του συνοδηγού της Πόρσε

Η επιστολή που έστειλε στους εργαζόμενους ο ιδιοκτήτης των Jumbo

Ιαβέρης για το τροχαίο: Έφταιξε η ανοησία για την τραγωδία στην Εθνική οδό

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα