Στο μικροσκόπιο η φονική πορεία της Porsche με οδηγό τον γιο του ιδιοκτήτη των Jumbo

Τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το απίστευτο τροχαίο δυστύχημα στο 83,7 χλμ της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας το απόγευμα της Κυριακής με 4 νεκρούς ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει ήδη η φονική πορεία της Πόρσε που οδηγούσε ο γιος του ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Jumbo. Αυτό που εξετάζουν οι αξιωματικοί της Τροχαίας είναι να δουν την πορεία του οχήματος, όχι μόνο τα τελευταία μέτρα πριν από τη σύγκρουση αλλά αρκετά χιλιόμετρα πριν, προκειμένου να διαπιστώσουν την ταχύτητα αλλά και την οδηγική συμπεριφορά οχήματος και οδηγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση για την ταχύτητα του οχήματος τα τελευταία 50 χλμ. Συγκεκριμένα όπως διαπιστώθηκε από την ώρα που πέρασε το όχημα τα διόδια Αφιδνών μέχρι την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα καταγράφεται μέση ωριαία ταχύτητα 187,5 χλμ.

Αυτό που απασχολεί τους αξιωματικούς της Τροχαίας και ερευνούν είναι και η ταχύτητα που είχε το όχημα λίγο πριν χάσει τον έλεγχο ο οδηγός του.  Απάντηση σε αυτό το ερώτημα ίσως δοθεί από την κάμερα που βρίσκεται 15χλμ. πριν από το σημείο της σύγκρουσης.

Πάντως αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης ανέφερε τα εξής: «Περίπου ένα χιλιόμετρο πριν από το σημείο του δυστυχήματος, με προσπέρασε η Porsche. Ο δρόμος ήταν βρεγμένος αλλά δεν έβρεχε εκείνη την ώρα. Με προσπέρασε κανονικά, από αριστερά, αλλά με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα. Εγώ πήγαινα με 140, η Porsche ίσως πήγαινε και με 300 χιλιόμετρα την ώρα» δήλωσεο κ. Θεοχαρόπουλος, επισημαίνοντας ότι γνωρίζει από τέτοιου είδους υπεραυτοκίνητα «γιατί έχω οδηγήσει και εγώ».

Από εκεί και πέρα οι έρευνες θα επικεντρωθούν και στην κατάσταση της μοιραίας Πόρσε. Ήδη όλα τα κομμάτια του κατεστραμένου οχήματος έχουν μεταφερθεί στα ειδικά εργαστήρια της Τροχαίας για να ελεγχθούν.

Χθες σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού αποκαλύφθηκε ότι τα λάστιχα του οχήματος ήταν κατασκευής του 2006, ήταν δηλαδή άνω των 10 ετών.

Ο εμπειρογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων Παναγιώτης Μαδιάς, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, προσπάθησε να προσεγγίσει τις συνθήκες του δυστυχήματος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά και κυρίως το βίντεο που κατέγραψε τα μοιραία δευτερόλεπτα της σύγκρουσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιδίου το όχημα έτρεχε με πάνω από 170 χλμ.

Στο μεταξύ θρήνος επικρατεί για την μητέρα και τον 3χρονο γιό της, που χάθηκαν στην απίστευτη τραγωδία της εθνικής οδού.

Ο σύζυγός της, Υπάτιος, δεν μπορεί να πιστέψει πως η οικογένεια του σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια του.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η Πόρσε που οδηγούσε ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης, γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo έπεσε πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Συγκλονιστικές και οι αποκαλύψεις σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ξάδερφος του συζύγου, Γιώργος Κωνσταντινίδης, ότι η γυναίκα ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος.

Η είδηση του τραγικού θανάτου έπεσε σαν βόμβα στους συγγενείς.

Συγκλονίζει και το μήνυμα της αδερφής της 33χρονης: «Ακόμη σας περιμένω, σκοτώθηκα μαζί σας»

Η κηδεία μητέρας και παιδιού θα γίνει σήμερα Τρίτη χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί το μέρος, αφού ο πατέρας κατάγεται από τον Αντίγονο Φλωρίνης ενώ η 33χρονη από την Πτολεμαΐδα.

Συγκλονίζει ο πόνος του τραγικού πατέρα: Κάποτε θα έρθω να σας βρω

Πραγματογνώμονας για το τροχαίο Αθηνών - Λαμίας: Ήταν λες και δεν υπήρχε οδηγός

Συγκλονίζει ο επικεφαλής που απεγκλώβισε τα θύματα από το τραγικό δυστύχημα

Με λάστιχα του 2006 η Πόρσε που σκόρπισε το θάνατο στην Αθηνών-Λαμίας;

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα