Αλλαγή ηγεσίας στην τρομοκρατία βλέπει η ΕΛΑΣ

Μεγάλα κομμάτια του εκρηκτικού μηχανισμού που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι πίσω από το αστυνομικό τμήμα Δάφνης, κατάφεραν να διασφαλίσουν μετά την ελεγχόμενη έκρηξη οι πυροτεχνουργοί.

Η "χειρουργική παρέμβαση "στη βόμβα έδωσε τη δυνατότητα να μεταφερθούν στα εργαστήρια υπολείμματα που θα δώσουν στοιχεία για τους τρομοκράτες.

"Η συγκεκριμένη βόμβα θα μιλήσει .." έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της ΕΛΑΣ. Το κέλυφος της χειροβομβίδας μέσα στο οποίο είχαν τοποθετήσει την εκρηκτική ύλη, θα βοηθήσει για DNA και αποτυπώματα, ενώ ο χρονοδιακόπτης θα δώσει επίσης στοιχεία στις αρχές.

Την ίδια ώρα στην αντιτρομοκρατική οι αναλυτές είναι ξεκάθαροι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε αλλαγές στο κεφάλαιο τρομοκρατία και κάποιοι δείχνουν τις διαθέσεις τους για να πάρουν τα ηνία από τρομοκράτες που είναι απενεργοποιημένοι στις φυλακές. Το κενό ηγεσίας στο συγκεκριμένο χώρο έρχονται να το καλύψουν νέα πρόσωπα, άφθαρτα και κυρίως άτομα που δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές.

Η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης φαίνεται να έχουν κλείσει τον κύκλο τους στη τρομοκρατία, καθώς η ποινή που τους έχει επιβληθεί δεν αφήνει περιθώριο για να αποφυλακιστούν σύντομα, ενώ όλα δείχνουν ότι οι συνεργοί τους που παραμένουν ασύλληπτοι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε χτυπήματα που θα ήταν η συνέχεια του "Επαναστατικού Αγώνα".

Όσο για τη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” και εκεί οι αρχές εντοπίζουν να μην μπορούν τα έγκλειστα μέλη να στρατολογήσουν νέα πρόσωπα για την οργάνωσή τους και άρα να μην μπορούν να κάνουν χτυπήματα όπως αυτό που είχαν κάνει τελευταία φορά στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται νέοι "ηγέτες " να πλασάρονται στο χώρο με σκοπό να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο συγκεκριμένο χώρο. Έτσι εξηγούν μάλιστα στην αντιτρομοκρατική τις αποτυχημένες βόμβες που έχουν τοποθετήσει το τελευταίο διάστημα οι τρομοκράτες, μια στο υπουργείο Εργασίας και μια στο τμήμα της Δάφνης.

"... ο κατασκευαστής βομβών μαθαίνει και πειραματίζεται. Θέλει πάντως να φτιάξει κάτι καινούργιο που θα αφήνει πίσω όλες τις παλιές οργανώσεις και θα είναι βόμβες που δεν θα έχουμε συναντήσει ξανά...", μας λέει στέλεχος της ΕΛΑΣ και συνεχίζει: "... δίνουν το στίγμα τους, ότι οι παλιοί τρομοκράτες είναι πια ανενεργοί και ότι ήρθε νέα γενιά για να πάρει τη θέση τους..."

Πάντως η αντιτρομοκρατική περίμενε ένα συμβολικό χτύπημα για το Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που πέθανε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη. Και μάλιστα μέχρι τις 10 Μαρτίου κανένας δεν αποκλείει να υπάρξει και άλλο χτύπημα.

cnn.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα