Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία μέσω Έβρου

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Το εν λόγω κύκλωμα διακινούσε μετανάστες μέσω Έβρου από την Τουρκία στη Θεσσαλονίκη.

Στο εν λόγω κύκλο φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομία να συμμετείχαν 9 άτομα από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, πέντε Έλληνες και τέσσερα άτομα από το Πακιστάν, ενώ αναζητούνται άλλα έντεκα άτομα.

Η εγκληματική οργάνωση έχει μέχρι στιγμής διακινήσει 200 Ασιάτες οι οποίοι είχαν καταβάλει στα μέλη του κυκλώματος από 3.500 έως και 5.000 ευρώ ο καθένας.

Τα μέλη του κυκλώματος έβαζαν τους μετανάστες σε βάρκες για να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του Έβρου. Στη συνέχεια τους έπαιρναν οι Έλληνες συνεργοί τους κοντά στα χωριά Τυχερό και Κήποι οι οποίοι με ΙΧ τους μετέφεραν σε χώρους τους οποίους διατηρούσαν στο Καλοχώρι, στη Θήβα Αττικής.

Εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας 53χρονος ομογενής από την Γεωργία ο οποίος κρατείται για άλλα αδικήματα στις φυλακές Χανίων, ενώ εγκέφαλος είναι επίσης και ένας 49χρονος ο οποίος επίσης κρατείται στις φυλακές.

Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν σε βαν 19 μετανάστες από το Πακιστάν και την Ινία στην Εγνατία οδό στο ύψος της Καβάλας.

Τέλος, μεταξύ των άλλων κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, μια καραμπίνα, 12 κινητά τηλέφωνα, 2 ΙΧ και ένα βαν.

Οι εννιά συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και πήραν παράταση για να παραπεμφθούν έτσι ώστε να απολογηθούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα