Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η συμμορία που λήστευε περαστικούς

Συμμορία ληστών στοχοποιούσε πεζούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και με την απειλή μαχαιριού τα μέλη της άρπαζαν κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Δύο 18χρονοι και ακόμη ένας άντρας, 21 ετών, όλοι αλλοδαποί, συνελήφθησαν ως μέλη της συμμορίας, η δράση της οποίας διήρκεσε τουλάχιστον κατά τον τελευταίο 1,5 μήνα. Οι τρεις νεαροί έπεσαν στα χέρια αστυνομικών, όταν τα ξημερώματα επιτέθηκαν σε 23χρονο, στην περιοχή της Ροτόντας, αποσπώντας από το θύμα τους το κινητό του τηλέφωνο.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε η εμπλοκή τους σε ακόμη επτά ληστείες, με θύματα διερχόμενους πολίτες, "χτυπήματα" τα οποία έκαναν, ενεργώντας με διάφορες συνθέσεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τους παρέπεμψε σε ανακριτή.

Εξάλλου, στα Γιαννιτσά συνελήφθη μία 37χρονη, η οποία, με τη χρήση βίας, αποπειράθηκε να αρπάξει τσάντα από 54χρονη, την ώρα που έμπαινε στο σπίτι της. Όταν δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το σχέδιο της, τράπηκε σε φυγή αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Γιαννιτσών.

Την ίδια τύχη είχε 20χρονος στις Σέρρες. Ο νεαρός δράστης ασκώντας βία σε βάρος δύο 18χρονων πεζών, αφού τους ακινητοποίησε, έψαξε τα σακίδια τους κι όταν δεν βρήκε κάτι πολύτιμο, διέφυγε, πλην όμως εντοπίστηκε λίγη ώρα μετά από αστυνομικούς και συνελήφθη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα