Μήνυσε διευθυντή δημοτικού σχολείου γιατί δεν τον άφησε να δει τα παιδιά του

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα λυθεί ένα πρωτοφανές περιστατικό που έλαβε χώρα τη Δευτέρα σε δημοτικό σχολείο της Λάρισας, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Γονέας δύο παιδιών που φοιτούν στο σχολείο, μήνυσε τον διευθυντή του σχολείου επειδή – όπως ισχυρίζεται στη μήνυση – ο τελευταίος όχι μόνον δεν του επέτρεψε να τα δει, αλλά τον εξύβρισε!

Η μήνυση που υποβλήθηκε αφορά τρία αδικήματα, την εξύβριση, την συκοφαντική δυσφήμιση και την παράβαση καθήκοντος.

Όπως υποστηρίζει ο μηνυτής, ο οποίος βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του ενώ εκκρεμεί η διευθέτηση της επιμέλειας, κάνοντας χρήση σχετικής εγκυκλίου, μετέβαινε στο σχολείο σε καθημερινή βάση για να δει τα παιδιά του στο διάλειμμα.

Ωστόσο, χθες Δευτέρα, ισχυρίζεται πως δέχθηκε φραστική επίθεση από τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου «τραβώντας ταυτόχρονα τα ανήλικα ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ βιαίως προκειμένου να φύγουνε από εμένα και πετώντας το γάλα και το σάντουιτς που μόλις τους είχα δώσει. Ευθύς αμέσως τα παιδιά μου βάλανε τα κλάματα από την απαράδεκτη συμπεριφορά του «εκπαιδευτικού» τόσο έναντι των ιδίων όσο και προς εμένα εξυβρίζοντας με απρόκλητα, συκοφαντώντας με βάναυσα και παραβιάζοντας καταφανέστα την υπ΄αριθμ . Πρωτ. Φ.7/517/127893/Γ1/13-10-2010 συνημμένη Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας η οποία επιβάλλει στους εκπαιδευτικούς να επιτρέπουνε στους εν διαστάσει και διαζευγμένους γονείς να επικοινωνούνε με τα παιδιά τους και μάλιστα εντός του σχολικού κτιρίου» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στη μηνυτήρια αναφορά.

Ακολούθησε επίσκεψη του γονιού με τον δικηγόρο του στο γραφείο του διευθυντή «για φιλική διευθέτηση του θέματος» όπως τονίζεται στη μήνυση, χωρίς ωστόσο αυτό να συμβεί.

Έτσι, ο γονιός υπέβαλε μήνυση στον διευθυντή «καθότι, όπως εξηγεί, ενώ γνώριζε την  υπ΄αριθμ. Πρωτ. Φ.7/517/127893/Γ1/13-10-2010 συνημμένη Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς, εντούτοις την παραβίασε εν γνώσει του και με πρόθεση να με βλάψει στερώντας μου την επικοινωνία μου με τα παιδιά μου και καθότι με εξύβρισε απρόκλητα και με δυσφήμησε συκοφαντικά ενώπιον των τέκνων μου αλλά και της αδερφής μου {……………..} η οποία παρακολουθούσε αποσβολωμένη το «θέαμα» μέσα από το αυτοκίνητο, για την τέλεση των ως άνω προπεριγραφομένων Ποινικών αδικημάτων ενώπιόν σας και ζητώ τη νόμιμη τιμωρία του».

Σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr o συνήγορος του Λαρισαίου πατέρα κ. Στέλιος Σούρλας τόνισε τα εξής: «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού απαιτεί μία προσεκτική συμπεριφορά ακριβώς ένεκα της ιδιαιτερότητος των αθώων ψυχών των οποίων έχει την ευθύνη και καλείται να διαπλάσει.

Θα πρέπει να διέπεται από ανυπέρβλητη αγάπη, ηρεμία ψυχής,  ευγένεια και πρωτίστως να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στις αναπτυσσόμενες προσωπικότητες οι οποίες αποτελούνε Tabula rasa.

Η αναγκαιότητα αυτή επιτείνεται ακόμη περισσότερο όταν επρόκειτο για παιδιά χωρισμένων γονέων τα οποία ήδη έχουν σκαλισμένα μέσα τους βαθιά τα σημάδια μιας διαταραγμένης.

Εν προκειμένω ο εν λόγω εκπαιδευτικός δε σεβάστηκε τίποτα από τα ως άνω επιδεικνύοντας την εν λόγω απαράδεκτη και συνάμα παραβατική συμπεριφορά τόσο έναντι του πατέρα όσο και έναντι των ανήλικων τέκνων παραβιάζοντας συνάμα το δικαίωμα της επικοινωνίας τους με τον πατέρα διά το οποίο είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει δυνάμει σχετικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Παιδείας».

 

onlarissa

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα