Αποκλεισμένα χωριά λόγω χιονιά στην Κέρκυρα - Κατέρρευσε στέγη στη Λέσβο

Σφοδρή χιονόπτωση έπληξε χθες το βράδυ την Κέρκυρα με αποτέλεσμα, στο βόρειο τμήμα της, να κλείσουν επαρχιακοί δρόμοι, ενώ αποκλεισμένα παραμένουν ορεινά χωριά στο όρος Παντοκράτορα.

Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση οχημάτων στην εθνική οδό Σιδαρίου - Κέρκυρας, ενώ ΙΧ αυτοκίνητα και ένα βυτιοφόρο, παραμένουν εγκλωβισμένα σε επαρχιακό δρόμο στην περιοχή Τρουμπέτα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κέρκυρας, Νίκο Αναστασόπουλο, έχει κινητοποιηθεί όλος ο τεχνικός μηχανισμός του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

«Η Κέρκυρα είχε να ζήσει τέτοια φαινόμενα, εδώ και είκοσι χρόνια» ανάφερε ο  αντιδήμαρχος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Κλειστό είναι το τμήμα της οδού από την Εθνική Οδό Κέρκυρας -Παλαικαστρίτσας, στο ύψος της Γέφυρας Ιατρών, με κατεύθυνση προς το βόρειο τμήμα του νησιού, μέσω Τρουμπέτας, καθώς και αντίστροφα από την Εθνική Οδό Σιδαρίου- Κέρκυρας στο ύψος της Γέφυρας Ρεγκίνη με κατεύθυνση προς Τρουμπέτα -Σκριπερό -Γέφυρα Ιατρών, με την Τροχαία να πραγματοποιεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.



Την ίδια ώρα, διακομιδές ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας χρειάστηκε να κάνει ειδικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, καθώς ήταν αδύνατο το ασθενοφόρο να πλησιάσει τα αποκλεισμένα ορεινά χωριά.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων από πολύ νωρίς, έχει ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης και βοήθειας των εγκλωβισμένων από τη βαρυχειμωνιά Κερκυραίων.

Τα σχολεία στη βόρεια και μέση Κέρκυρα, σήμερα παρέμειναν κλειστά μετά από απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτας Πανδή.

Κατέρρευσε από το χιόνι η στέγη του θεάτρου Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Η στέγη του θεάτρου-κόσμημα του ιστορικού Αναγνωστηρίου Αγιάσου κατέρρευσε σήμερα τα χαράματα από το βάρος του χιονιού.

Καλώδια, σωλήνες εξαερισμού, σοβάδες, γυψοσανίδες, μεταλλικά ικριώματα, όλα έγιναν μια άμορφη μάζα. Κομμάτια της σκεπής και του εξοπλισμού της συνεχίζουν να αποκολλούνται και να πέφτουν στην πλατεία του θεάτρου.

«Το Αναγνωστήριο βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Είναι κυριολεκτικά απροστάτευτο, έρμαιο της μανίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Πραγματικός όλεθρος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Αναγνωστηρίου Παναγιώτης Κουτσκουδής.

Ο ίδιος έκανε επείγουσα έκκληση στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου και των άλλων δημόσιων υπηρεσιών για άμεση λήψη μέτρων! «Σύσσωμες οι Αρχές του τόπου, οι υπηρεσίες και ο κόσμος πρέπει να ανασκουμπωθούν για να σώσουν ό,τι σώζεται» δήλωσε ο κ. Κουτσκουδής.

Το χιόνι… έκλεισε τα μαγαζιά της Λάρισας

Η σφοδρότητα της κακοκαιρίας και της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης που έχει πλήξει το νομό Λάρισας, κυρίως σήμερα Τετάρτη, δημιούργησε δυσκολίες στην καθημερινότητα, με τους εμπόρους και καταστηματάρχες να ανακοινώνουν πως θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα το απόγευμα της Τετάρτης.

«Δεν έχει νόημα να είμαστε ανοιχτοί, γιατί το χιόνι είναι παρά πολύ και πήραμε απόφαση ομοφώνως να προτείνουμε να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Γιώργος Τσιαπλές.

Να σημειωθεί πως τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν μέσα στην πόλη, όμως οι δρόμοι έχουν πολύ χιόνι και οι μετακινήσεις είναι πολύ δύσκολες τη σημερινή μέρα.

«Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και της πυκνής χιονόπτωσης, που δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις και γενικότερα τη λειτουργία της αγοράς το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας προτείνει τα εμπορικά καταστήματα να παραμείνουν κλειστά σήμερα το απόγευμα», αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.

Ο χιονιάς έπληξε σφοδρά σήμερα την Λάρισα, μετά από μέρες «ψιλοχιονιού» και απόλυτου παγετού.

Το κέντρο της πόλης της Λάρισας έχει καλυφθεί από χιόνια και μόνο λίγοι πεζοί κυκλοφορούν στην κεντρική πλατεία της πόλης.
ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα