Έβρος: Νεκρός πρόσφυγας από το ψύχος

Νεκρός ανασύρθηκε άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών, η σορός του οποίου ανιχνεύτηκε από άνδρες της συνοριακής φύλαξης μέσω θερμικής κάμερας, στον Έβρο. Ο άτυχος πρόσφυγας στην προσπάθειά του να περάσει τα σύνορα έχασε τη ζωή του πιθανότατα από υποθερμία, με το άψυχο σώμα του καλυμμένο με ένα μέτρο χιόνι, πλησίον του ποταμού Έβρου, στην ευρύτερη περιοχή των Φερών.

O εντοπισμός της σορού του νεαρού άνδρα οδήγησε στη διάσωση ενός άλλου κινούμενου ανθρώπου στην περιοχή, ο οποίος εμφάνιζε έντονα συμπτώματα υποθερμίας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ανάσυρσης της σορού, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή και της Πυροσβεστικής, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς δύο διακινητές και επτά πρόσφυγες, ένας εκ των οποίων μετά βίας μπορούσε να κινηθεί καθώς τα βρεγμένα του ρούχα είχαν παγώσει επάνω του.

Χάρη στην άμεση μεταφορά του από τις αστυνομικές αρχές στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, διέφυγε τον θάνατο.

Σημειώνεται πως από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί ήδη δύο περιστατικά θανάτου και δύο υποθερμίας προσφύγων, αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί δεδομένου ότι το χιόνι εξακολουθεί να καλύπτει τις περιοχές-περάσματα πλησίον του ποταμού, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολο τον εντοπισμό τυχόν θυμάτων της κακοκαιρίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα