Κηδεία Αμοιρίδη: Αφήστε με να τον δω και ας πεθάνω

«Αφήστε με να τον δω και ας πεθάνω» εκλιπαρούσε η 95χρονη μητέρα του πρέσβη που δεν ξέρει ότι ο γιος της δολοφονήθηκε

Λύγισε και τους πιο σκληρούς η τραγική φιγούρα της 95χρονης μητέρας του Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη (μικρή φωτό), η οποία έκλαιγε σπαρακτικά και ζητούσε να δει τον γιο της κατά τη διάρκεια της κηδείας που τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης χθες το μεσημέρι στα κοιμητήρια της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.

«Να δω το παιδί μου τελευταία φορά κι ας πεθάνω...» ψιθύριζε με τις ελάχιστες δυνάμεις που της είχαν απομείνει η χαροκαμένη μάνα, η οποία έμαθε μόλις το Σάββατο από τον αδελφό της ότι ο γιος της ήταν νεκρός.

Ακόμη και τώρα η ηλικιωμένη γυναίκα, που είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο και με αυτό συνόδευσε τον γιο της στην τελευταία του κατοικία, δεν γνωρίζει τις τραγικές λεπτομέρειες της δολοφονίας που συγκλόνισε τη χώρα μας και έκανε τον γύρο του κόσμου. Της είπαν ότι το παιδί της «έφυγε» σε τροχαίο, αφού κανείς δεν βρήκε το κουράγιο να της αποκαλύψει την αλήθεια, ότι δηλαδή η γυναίκα του Φρανσουάζ Αμοιρίδη και ο αστυνομικός εραστής της συνωμότησαν για να τον δολοφονήσουν τον περασμένο Δεκέμβριο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Δημοσία δαπάνη

Η σορός του πρέσβη επέστρεψε πριν από λίγες μέρες στην Ελλάδα και η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε στο Κοιμητήριο Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη. Η κηδεία έγινε δημοσία δαπάνη, με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εξωτερικών, σε μια προσπάθεια της Πολιτείας να τιμήσει τον Κυριάκο Αμοιρίδη για την προσφορά του στην ελληνική διπλωματία.

Το τυλιγμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο του αδικοχαμένου πρέσβη υποδέχτηκαν στο νεκροταφείο άγημα και μπάντα του Στρατού, με τους στρατιώτες να αποδίδουν τιμές πυροβολώντας στον αέρα. Δίπλα στην τραγική μητέρα βρέθηκαν συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι που γνώρισαν και αγάπησαν τον άτυχο διπλωμάτη, οι οποίοι προσπαθούσαν να τη στηρίξουν στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Πίσω στη Βραζιλία, οι Αρχές εξακολουθούν να ερευνούν τα κίνητρα του στυγερού εγκλήματος εξετάζοντας το ενδεχόμενο ο λόγος που ο 60χρονος πρέσβης βρήκε φρικτό θάνατο να ήταν οι οικονομίες του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα