Το προφίλ των νεοσύλλεκτων τρομοκρατών

Ένα τρίπτυχο συνεργών μεταξύ ποινικών, αντιεξουσιαστών, αλλά και προσώπων με «καθαρό παρελθόν», φαίνεται -σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία- πως επιχειρούσε να δημιουργήσει γύρω της η Πόλα Ρούπα.

Σκοπός της η δημιουργία ενός κλειστού κύκλου έμπιστων προσώπων που θα αποτελούσε τον «πυρήνα» της νέας τρομοκρατικής οργάνωσης, πως -όπως αναφέρουν ανώτεροι αξιωματικοί- σχεδίασε η 48χρονη ως μια ...φυσική συνέχεια του «Επαναστατικού Αγώνα».

Άλλωστε όπως ανέφερε η ίδια η Πόλα Ρούπα στην επιστολή που είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, λίγες ημέρες μετά από τη σύλληψη του συντρόφου της Ν. Μαζιώτη στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι τον Ιούλιο του ‘14 ανέφερε, χαρακτηριστικά: «Για όλα τα παραπάνω αγωνιζόταν, αγωνίζεται και θα αγωνίζεται ο Επαναστατικός Αγώνας. Για όλα τα παραπάνω θα συνεχίσω να αγωνίζομαι».

Το προφίλ των «νεοσύλλεκτων τρομοκρατών»

Από τη σύσταση του ο Επαναστατικός Αγώνας είχε στελεχωθεί βάσει της δομής της 17Ν.

Δηλαδή μια κλειστή σέχτα προσώπων απόλυτης εμπιστοσύνης, εχεμύθειας, προσήλωσης σ’ έναν “κοινό σκοπό”, και απουσία του αισθήματος του φόβου, έτσι ώστε η οργάνωση να προστατεύεται από πιθανές «διαρροές» ή «λάθη», που θα μπορούσαν να αποδειχθούν μοιραία οδηγώντας τους διώκτες τους, στον εντοπισμό της.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας topontiki.gr παρουσιάζει σήμερα το προφίλ των νεοσύλλεκτων σε μια τρομοκρατική οργάνωση και τα κριτήρια βάσει των οποίων γίνεται η στρατολόγηση από πιο έμπειρα στελέχη.

Τις αποκαλύψεις, έκανε στην ιστοσελίδα πρώην ανώτερο στέλεχος της αντιτρομοκρατικής με δεκαετή εμπειρία, που συμμετείχε και στην επιχείρηση εξάρθρωσης της 17 Ν , το 2002.

«Δεξαμενή για στρατολόγηση αποτελεί ο γνωστός "χώρος" , αλλά ταυτόχρονα θέλουν και άτομα "άφθαρτα", να μην έχουν απασχολήσει στο παρελθόν. Για το κοινωνικό υπόβαθρο, αν λάβουμε υπόψη τις τελευταίες συλλήψεις σε σχέση με Σ.Π.Φ. και "Επαναστατικό Αγώνα", αναφερόμαστε για νεαρούς της μέσης προς ανώτερης κοινωνικής τάξης. Ο "χώρος" αποτελεί μια καλή δεξαμενή στρατολόγησης γιατί έχουν ήδη υποστεί ένα βαθμό ριζοσπαστικοποίησης (κλασικό παράδειγμα Ρούπα - Μαζιώτης Πολυτεχνείο 1995 και μετέπειτα πορεία). Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει μελέτη - ανάλυση από κοινωνικής και ψυχολογικής πλευράς των συλληφθέντων τρομοκρατών, αν και το δείγμα είναι ιδιαίτερα μεγάλο πλέον», ανέφερε μεταξύ άλλων ο έμπειρος αξιωματικός.

Όσον αφορά στην «κατήχηση» και εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων, η ίδια πηγή επισήμανε:

«Σίγουρα κατήχηση και εκπαίδευση υφίσταται ύστερα όμως από την στρατολόγηση στην κλειστή ομάδα. όλα αυτά έχουν να κάνουν και με την εμπειρία του αρχηγού - καθοδηγητή. Να μην ξεχνάμε και τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι φυλακισθέντες για θέματα τρομοκρατίας (ιδεολόγοι, καθοδηγητές κ.ά.), καθώς και το σημαντικό ρόλο του διαδικτύου (επικοινωνία, στρατολόγηση, προπαγάνδα, εκπαίδευση...)».

Eν τω μεταξύ αποτυπώματα και γενετικό υλικό του 37χρονου Γ.Χ., συνεργού του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, ταυτοποιήθηκαν από τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων σε σταθερά, κινητά αντικείμενα και οπλισμό που βρέθηκε στο «επιχειρησιακό» διαμέρισμα της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη αλλά και στο γκαράζ-«γιάφκα» στον Αλιμο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» και «Το Βήμα».

Άκαρπες οι έρευνες για τους δράστες της επίθεσης στο ΠΑΣΟΚ

Τέλος, όσον αφορά στον εντοπισμό των δραστών της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος τη ς διμοιρίας των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και εν αναμονή της ανάληψης ευθύνης από την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», αφού βάσει των αποτελεσμάτων της βαλλιστικής εξέτασης το καλάσνικοφ των τρομοκρατών είχε χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν στις επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας των Μεξικό, αλλά και των γραφείων του ΠΑΣΟΚ ξανά, το Μάιο του 2014, οι έρευνες στρέφονται προς τον «σκληρό πυρήνα» των Εξαρχείων, με πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στα συχνά επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο αλλά και στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ αντιεξουσιαστών και εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι «λυμαίνονται» τα Εξάρχεια.

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα