Ποιος ήταν ο Αλέξης Μάρδας - Η λαμπερή ζωή του "γκουρού" των Beatles

Νεκρός στο διαμέρισμα του στο Κολωνάκι εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Αλέξης Μάρδας, ο "Magic Alex", όπως τον αποκαλούσαν οι Beatles την εποχή που ήταν μάνατζέρ τους.

Ο άλλοτε "γκουρού" των θρυλικών "Σκαθαριών" και πρώην σύζυγος της ηθοποιού Τάνιας Τρύπη με την οποία απέκτησε μια κόρη, που σήμερα είναι 22 ετών, εντοπίστηκε νεκρός στο ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε στην οδό Κανάρη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. Δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη παραβίασης στην πόρτα του διαμερίσματος, ενώ από την πρώτη αυτοψία στη σορό δεν υπάρχουν τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο ή όπλο. Ο θυρωρός δεν είχε δει τον 75χρονο τις τελευταίες μέρες και ενημέρωσε την αστυνομία. Φως στα αίτια του θανάτου θα «ρίξει» η νεκροψία – νεκροτομή.  Ο 74χρονος πάντως ταλαιπωρούνταν για χρόνια από παραμορφωτική αρθρίτιδα.

Ο Αλέξης Μάρδας είχε κάνει σπουδαία καριέρα στο πλευρό των διάσημων Beatles και είχε βάλει τη σφραγίδα του ως παραγωγός σε blockbusters και θεατρικές επιτυχίες. Συγκεκριμένα ήταν μάνατζέρ των Beatles από το 1965 έως το 1969.

Όλα ξεκίνησαν  στις αρχές της δεκαετίας του ’60 όταν μετακόμισε στην Αγγλία και το 1963 γνώρισε τον «εγκέφαλο» των Rolling Stones Brian Jones. Στη συνέχεια έγινε φίλος με τον John Dunbar, ιδιοκτήτη της Indica Gallery, όπου παρουσίασε την έκθεση Kinetic Light Sculptures. Εντυπωσίασε τον John Lennon με τις γνώσεις του στην τεχνολογία και την επιστήμη, ο οποίος και του έδωσε και το παρατσούκλι Magic Alex.

Λόγω των εφευρέσεών του, οι Beatles τον αποκαλούσαν ακόμη «Έλληνα μάγο». Μάλιστα, ο Lennon συνήθιζε να τον φωνάζει και “γκουρού” και μόλις οι Beatles ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους, εκείνος έγινε μέλος της ομάδας τους.

Ο Αλέξης Μάρδας μοίραζε τον χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και την Ύδρα. Εκεί άλλωστε είχε (μέχρι πρότινος) ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια του νησιού, σε τοποθεσία-φιλέτο.

Σύμφωνα με την Εspresso, από το "παλάτι" του επιχειρηματία και παραγωγού πέρασαν μεγάλες προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αφού-μεταξύ άλλων-ήταν κολλητός φίλος με τη θρυλική Αλέξις της "Δυναστείας", την Τζόαν Κόλινς.

Τη χρόνια της οικονομικής κρίσης, το 2009, ο Αλέξης Μάρδας, είχε αγοράσει τα στούντιο Τσιλιγιάννη, θέλοντας να στήσει ένα μικρό Χόλιγουντ στην περιοχή του Κορωπίου.

 

πηγή ΦΩΤΌ: beatlesbible.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα